Avasett kulges viigiliselt seisuni 2:2. Seejärel suutis tšehhitar kahel korral Muguruza pallingu murda ning avaseti 6:2 võita. Teist setti alustas hispaanlanna kohe servimurdega, kuid edu ta hoida ei suutnud. Kvitova murdis kohe vastu ning läks seejärel oma teed, võites järjest kuus geimi. Finaal kestis kokku üks tund ja seitse minutit.

Kvitovale oli see teiseks turniirivõiduks Dohas. Üldse oli see talle Dohas juba kolmandaks finaalis nelja aasta jooksul. Tšehhitar alistas kolm aastat tagasi viimases mängus taas Muguruza, aga kaotas eelmisel aastal valgevenelanna Arina Sabalenkale.

ENNE FINAALI:

Muguruza pääses finaali mänguta, sest Victoria Azarenka (WTA 14.) poolfinaalkohtumiseks vigastuse tõttu väljakule ei tulnud. Azarenkat segab seljavigastus, mis vaevas teda juba eelmises kohtumises Elina Svitolinaga.

Azarenka edastas WTA pressiteenistuse vahendusel pressiteate: "Teatan kahetsusega, et pean tänasest poolfinaalist loobuma. Kahjuks ei ole seljavalu, mida tundsin eilses mängus, piisavalt kadunud, et saaksin täna mängida. Mulle meeldis sel nädalal Dohas tagasi olla ning tahan tänada turniiri ja kõiki korraldusega seotusega seotud inimesi, et meid võõrustasite ja sel raskel ajal mängida lubasite. Tänan väga, et mulle siin vabapääse anti ning ootan põnevusega järgmisel aastal siia tagasi tulemist. Lõpetuseks tahaksin kõigile alles jäänud mängijatele edasisest turniiriks soovida palju edu."

Kvitova mängis teises poolfinaalis üle Jessica Pegula (WTA 44.) 6:4, 6:4, võites avaseti 40 ja teise 42 minutiga. Esimene serv õnnestus tal 80-protsendiliselt ning esimeselt servilt võidetud punktide protsent oli 58% (Pegulal 71% ja 50%). Kvitova sai oma teise servi punktidega hakkama 50%-liselt, Pegula 40%. 7-st murdepallist realiseeris Kvitova 3, Pegula 3-st 2.