Vormelifännide üllatus üle maailma oli suur, kui USA-s litsentseeritud ja Inglismaal Banburys baseeruv Haasi tiim võttis katte pealt oma tänavuselt mudelilt, millel ei jää kuidagi märkamatuks Venemaa lipu värvid.

Kavala PR-lükke taga on Haasi peasponsor Dmitri Mazepin oma firmaga Uralkali. Tiimi üks põhisõitjatest on Mazepini poeg Nikita, teise auto saab enda käsutusse seitsmekordse F1 maailmameistri Michael Schumacheri järeltulija Mick.

"Kui see pole keelatud, siis on see lubatud. Autosport elab sponsor- ja turunduslepingutest ning ma usun, et selle sarja korraldajad on huvitatud, et võistlused jätkuksid ka Venemaal. Terve mõistus sai Venemaa-vastasest hüsteeriast võitu," ütles Venemaa riigiduuma saadik Dmitri Svištšev Sport-Expressile, vahendab Grandpx.news.

Bild küsis kommentaari ka rahvusvaheliselt autoliidult FIA-lt, viidates maailma antidopingu agentuuri WADA otsusele keelustada venelastel tiitlivõistlustel oma lipu all võistlemine.

"WADA otsus ei keela Venemaa värvide kasutamist," ütles Bildile FIA pressiesindaja.

Haasi tiimipealik Günther Steiner lausus: "Et liikuda edasi, peame me müüma sponsorpinda. Sellel pole rahvusega mingit pistmist."

Noorema Mazepiniga käib veel ilmselt mõnda aega kaasas sotsiaalmeediaskandaal, mis puudutab tema videot sellest, kuidas ta autosõidu ajal ühe tuttava naisterahva rinda krabas. Video ilmus Instagrami detsembris. Skandaali kistud naisterahvas oli modell Andrea D'Ival, kes ütles, et postitas selle video ise Mazepini kontole ning tegemist oli lihtsalt naljaga.

Mazepin on pärast seda ka ise mitmeid kordi vabandanud.

"Ma ei tea, kas see afäär kunagi haihtub, aga loodetavasti sureb see teema ühel hetkel ise välja," ütles Steiner.

Mick Schumacher lisas, et tal pole Venemaa värvides vormeliga sõitmise vastu midagi. "Ma näen ainult meeskonnavärve, aga kui need on need värvid, siis ma olen nendega rahul," jäi sakslane diplomaatiliseks. "Ma sõidaks sellega ka siis, kui see oleks roosa. Kuniks see on kiire ja ma sõidan sellega hästi, ei ole mul vahet."

F1 hooaeg algab 28. märtsil Bahreini GP-ga. Ametlikud testisõidud peetakse samas kohas 12.-14. märtsini.

Täna näitab maailmale oma 2021. aasta mudelit Williamsi meeskond, pärast mida jääb veel fännidel üle oodata 10. märtsil toimuvat Ferrari auto esitlust.