"Vastane mängis väga hästi. Arvan, et tegin väga hea mängu ja niimoodi on väga raske kaotada. Ta tõrjus mega hästi. Ma ei arva, et ma väga halvasti oleks servinud, aga tal olid kõik pallid reketi peal ja ta tõrjus need joonte lähedale, võttes sellega minu servidelt initsiatiivi," rääkis Kontaveit Eesti ajakirjanikele peale 3:6, 6:3, 2:6 kaotust.

"Andsin endast kõik. Ei oska öelda, mida oleksin saanud teisiti teha. Tegin kõike nii hästi, kui sain. Ma ei olnud absoluutselt närvis. Miski mind ei seganud. Ta mängis mingitel hetkedel lihtsalt paremini. Kohati oli mul kindlasti ka ebaõnne, kui tal läksid võrgutripsust üle minu geimpallid ja nii edasi..."

Küsimusele, kas ta tundis, et pärast teise seti võitu kaldus momentum tema poolele, vastas Kontaveit: "Mul ei olnud sellist tunnet, et ma nüüd kaotan. Mängisin terve mängu väga korralikult. Esimeses ja kolmandas setis õnnestusid tal mingid löögid tähtsatel hetkedel palju kordi väga hästi. Kui ma otsustavas setis 0:3 kaotusseisust 1:3 peale murdsin, tõrjus ta järgmises geimis geniaalselt. Ma ei tunne, et ma oleks väga palju midagi valesti teinud."

Kuigi kahes varasemas ringis oli Kontaveit saanud head võidud, lülitades konkurentsist värske Australian Openi finalisti Jennifer Brady ja endise maailma esireketi Angelique Kerberi, siis turniirile tagasi vaatama ei olnud eestlanna veel valmis. "Ma just lõpetasin selle mängu ega vaata veel millelegi tagasi. See kaotus teeb natuke haiget," sõnas ta.

Järgmisel nädalal osaleb Kontaveit WTA turniiril Dubais, kuhu läheb ka Kaia Kanepi, kes peab alustama kvalifikatsioonist.