Seekordse Futsal Awardsi auhindade jagamise peamine erinevus võrreldes kõikide varasematega on naiste nominatsioonide lisandumine. Esimest korda ajaloos valiti maailma parim naiste klubi, parim naisväravavaht ja parim treener naiste saalijalgpallis. Korraldajate otsus erinominatsioonide sisseviimise kohta tundub absoluutselt õige ja kaasajastatud sammuna, mis soodustab naiste saalijalgpalli edasist arengut. Kokku valiti 11 võitjat eri nominatsioonides, allpool toome ära nende loetelu.

Maailma parim klubi
Barcelona (Hispaania)

Pole vast midagi üllatavat selles, et Barca saab maailma parima klubi auhinna juba neljandat korda. Blaugrana võitis möödunud hooajal Meistrite liiga, Kuninga karika ja Hispaania karika, saamata seejuures oma riigi meistriks. See on siiski piisav parima klubi auhinna saamiseks. Barcelonast sagedamini on selle auhinna saanud ainult Inter, madriidlasi on maailma parimateks tunnistatud viis korda.

Maailma parim rahvuskoondis
Brasiilia

Selles nominatsioonis on samuti kõik üsna proosaline: brasiillased said parima tiitli juba rekordilist üheksandat korda. Pallivõlurid edestasid suure edumaaga Hispaaniat ja Argentinat. Samuti märgime nominentidena ära Venemaa ja Kasahstani.

Maailma parim mängija
Ferrão (Brasiilia)
Teist aastat järjest tunnistati maailma parimaks mängijaks brasiillane Ferrão. Barca mängija võitu saab pidada vastuvaidlematuks – ta edestas klubikaaslast Sergio Lozanot enam kui 200 häälega!

Maailma parim väravavaht
Higuita (Kasahstan)

Kairati ja Kasahstani koondise liider tunnistati juba viiendat korda planeedi tugevaimaks väravavahiks. Naturaliseeritud brasiillane loovutas selle tiitli vaid üks kord viimase kuue aasta jooksul – 2017. aastal. Sportingu väravavaht Guitta proovis oma endisele kaasmaalasele konkurentsi pakkuda, ent jäi siiski üsna suure vahega alla.

Maailma parim klubitreener
Andreu Plaza (Hispaania)

Kui Barca on maailma parim klubi, Ferrão aga parim mängija, siis on loogiline, et parimaks treeneriks on tunnistatud sinistes ja granaatpunastes värvides mängijate teejuht Andreu Plaza. See on järjest teine taoline auhind hispaanlasest spetsialisti jaoks.

Parim rahvuskoondise treener (Dmitri Nicolau nimeline preemia)
Jorge Braz (Portugal)

Kolmandat korda tunnistati koondiste parimaks treeneriks portugallane Jorge Braz. Võitlus tema ja Brasiilia koondise juhendaja Marcos Xavier Andrade vahel kestis viimase hetkeni, kuid portugallane sai 20 häält rohkem.

Maailma parim noor mängija
Leozinho (Brasiilia)

Selles nominatsioonis ei tulnud võitlusest midagi välja: Magnuse Brasiilia winger tunnistati parimaks nooreks mängijaks teist aastat järjest. Leozinho võit oli ilmselge veel enne auhindade jagamist – liiga hea on see 22-aastane mängija, kellel on olemas kõik eeldused saamaks tulevikus üheks maailma parimaks saalijalgpalluriks.

Maailma parim kohtunik
Nikola Jelić (Horvaatia)
Üheaastase vaheaja järel on horvaatlane taas tunnistatud maailma parimaks kohtunikuks. Teine koht jäi Venemaa kohtunikule Irina Velikanovale.

Maailama parim naiste klubi
Burela (Hispaania)

Hispaania Burela saab ajaloo esimese parima naiste klubi auhinna, rebides kindlalt konkurentidest ette. Märgime, et võidule selles nominatsioonis pretendeerisid ka Venemaa Avrora ja Ukraina Budstar-NPU.

Maailma parim naismängija
Amandinha (Brasiilia)

Tundub, et siin pole kohta alternatiividele – Amandinha võitis parima saalijalgpalluri tiitli juba seitsmendat korda. Alates 2014. aastast ei lase kultusbrasiillane seda preemiat käest ja seda täiesti teenitult.

Maailma parim naisväravavaht
Ana Catarina Silva Pereira (Portugal)

Benfica väravavaht sai pärast aastast pausi taas maailma parima väravavahi tiitli. Raskes võitluses edestas ta Itaalia koondise väravavahi Ana Carolina Caliari Sestari.

Parim naiste klubi treener
Cristina de Souza (Brasiilia)

Veel üks auhind, mis antakse üle esimest korda ajaloos. Sümboolne, et selle preemia esimeseks omanikuks saab Cristina de Souza – brasiillannast spetsialist, kes töötab klubis Taboão de Serra.

Märkimisväärne, et kõikide nominatsioonide võitjate preemiad jagatakse Zagrebis UEFA Meistrite liiga veerandfinaali ajal. Ent kui see turniir toimub pealtvaatajateta, siis on võimalik preemiate üleandmise edasilükkumine hilisemale kuupäevale.

Jaga
Kommentaarid