Neljal võistluspäeval tuleb Otepääl starti kogu maailma laskesuusaparemik, kellest paljudele on Tehvandi Spordikeskus karjääri algusaegadest juba tuttav. Nimelt on Otepääl varem võõrustatud nii juunioride kui IBU karikasarja võistluseid ja Euroopa meistrivõistluseid. Täpne kava ja distantsid kinnitatakse 2021. aasta kevadel.

Tehvandi Spordikeskuses jõuti suurvõistlusteks vajalik värskenduskuur juba eelmisel aastal suures osas läbi viia. Nüüdseks on soetatud ka lumetootmise konteiner, millega saab lund toota plusskraadidega.

„Tehvandi Spordikeskus vastab A-litsentsi tingimustele, mis võimaldab siin korraldada kõiki rahvusvahelisi võistlusi. Samas muutub pidevalt keskkond meie ümber, muutuvad nõudmised ja tingimused võistluste korraldajatele,“ ütles Otepää maailmakarika etapi korralduskomitee esimees Aivar Nigol.

„Veel on vaja teha mõningad investeeringud lasketiiru ja staadionirajatistesse. Täpsemalt selguvad vajalikud tegevused mais, kui toimub IBU-poolne võistluskeskuse inspekteerimine,“ lisas Nigol.

Maailmakarika etappi saab nautida nii tribüünidel kui rajal, kuhu on parema elamuse pakkumiseks paigaldatud ekraanid. „Publikul on võimalus osa saada maailmatasemel laskesuusatamisest kõige paremas kastmes,“ rääkis Nigol.

„Ootame pealtvaatajaid kodumaalt, naaberriikidest ja mujalt Euroopast - ligi 6000 väliskülalist ja vähemalt sama palju Eesti publikut,“ lisas ta.

Lisaks maailmatasemel võistlusele on pealtvaatajatel võimalus osa saada mitmekülgsest ja meeleolukast vabaaja- ja kultuuriprogrammist.

“Tahame külalistele pakkuda erilist „kultuuriteed“, kohalikku toitu ja tooteid ning erinevaid tegevusi suurtele ja väikestele,” ütles Nigol.

Kuni 12-aastasted lapsed pääsevad võistlustele tasuta. „Pilet tasub juba varakult ära osta, sest esimesele 1000 piletile kehtib soodushind,“ lausus Nigol.