Küsimusele, kas ta on üllatunud, et kaks esimest kohtumist Doha turniiril on toonud kiired ja alla tunni võidud, vastas Kontaveit, et ei mõtle mängu pikkusele. „Keskendun tennisele ja lähen väljakul andma endast paremat. Aga jah, olen seniste mängudega rahul – servi, tõrjumise, agressiivsuse ja kõigega. Tõsi, pikk kohtumine väsitab rohkem, aga ma ei saa eeldada, et kõik mängud nii lühidalt kestavad,” rääkis eestlanna.

„Tennis võib mõnikord tõesti tunduda lihtne mäng ja siis kritiseerida, et kuidas ta ei saa seda palli joonte vahele. Tegelikult pole tennis nii lihtne midagi. Täna tuli mul alguses kõik hästi välja, panin Kerberi surve alla, sain ta liikuma ning pallid nurkadesse löödud. Teises setis oli tal selg vastu seina, ta lisas tempot ja hakkas jõulisemalt mängima. Õnneks servisin seti lõpus hästi,” kirjeldas Kontaveit oma mängu.

Kontaveit selgitas, et ülim agressiivsus Kerberi servil oligi eesmärk: „Teine serv pole tal eriti tugev ja seda saab rünnata, aga ka esimest.“

„Iga vastane on erinev ja ma võtan üks mäng korraga ega vaata kaugele ette,“ sõnas Kontaveit lõpetuseks. „Aga nii head võidud annavad kahtlemata enesekindlust.“

Veerandfinaalis kohtub Kontaveit nüüd kahekordse Wimbledoni võitja Petra Kvitova (WTA 10.) või Anastassia Pavljutšenkovaga (WTA 41.).