Oberstdorfi MMil teise kulla pälvinud Johaug edestas eilsel 10 km distantsil Frida Karlssonit koguni 54,2 sekundiga. Tegemist oli maailmameistrivõistluste ajaloo viimase 59 aasta suurima võiduga sel distantsil. 1962. aastal oli Alevtina Koltšina võidutsenud 71 sekundiga.

Johaug alustas seejuures üsna rahulikult, kuid teise 5-kilomeetrise ringiga edestas ta lähikonkurente enam kui 45 sekundiga.

"Teise ringi tempo oli täiesti uskumatu. Ta (Johaug) oli ainus, kes suutis oma tempot ja rütmi säilitada ka siis, kui suusad hakkasid paratamatult oma kiirust kaotama. See vahe oli tohutu. Päris šokeeriv erinevus," kommenteeris Kirvesniemi ajalehele Ilta-Sanomat.

Rootsi suusaekspert Anders Blomquist ütles SVT-le, et kuigi Karlsson ja pronksi saanud Ebba Andersson tegid korraliku võistluse, oli Johaug täiesti omast klassist.

"Frida suusatas suurepärase võistluse, kuid seal oli veel ka Therese Johaug, kes on lihtsalt hirmus hea. Nad (Karlsson ja Andersson) kohtusid "koletisega"," sõnas Blomquist.

32-aastane Johaug on nüüd võitnud maailmameistrivõistlustelt juba 12 kuldmedalit, neist üheksa individuaaldistantsidelt.