Kaheteistkümnes voor, mis toimus möödunud nädalavahetusel, võis anda lõpliku vastuse meistrivõistluste kahe esimese koha saatuse kohta, mis annavad õiguse alustada play-off-mängude teisest voorust. Ja kui Viimsi Smsraha liidrikohale pretendeerimisega on kõik juba selge (meeskond juhib vaieldamatult ega ole 12 mängus ühtki punkti kaotanud), siis võitlus teise koha eest kestab siiani. Selleks, et täita minimaalset ülesannet ja jääda esimese kahe hulka, peab Narva United läbima kindlalt koduse seeria, mis algas 13. veebruaril mänguga Cosmose vastu. Erinevate edasilükkamiste tõttu lõpetab United regulaarsed meistrivõistlused viie mänguga oma parketil ja liigub seni enesekindlalt edasi ettenähtud graafiku järgi (6 : 3 Cosmose vastu ja 7 : 4 Kohila vastu). Peale selle tegi Cosmos ülesande narvalaste jaoks märgatavalt lihtsamaks, suutmata koduväljakul Tartu Ravensiga toime tulla ning kaotades seeläbi kõik võimalused teisele kohale jõudmiseks, kuna tal on üks mäng rohkem mängitud kui teistel teise koha pretendentidel. Nende meistrivõistluste unikaalsus seisneb selles, et Ravensil, kes oli veel hiljuti teisel kohal (olgugi et suure hulga läbitud mängude juures), on kaks vooru enne regulaarvõistluse finišit võimalus lõpetada see teisena, liikudes tabeli allosast liidripositsioonideni kõigest mõne vooruga. Ehkki praeguseks hetkeks on kõik eranditult Narva jalgpallurite kätes (või pigem jalgades): võidu korral Tartu Maksimumi üle saab United lähinädalavahetusel de jure Eesti meistrivõistluste teiseks meeskonnaks sel hooajal.

Pealinna Cosmose vorm teeb Tallinna klubi fännidele enne play-off-mängude algust muret. 2021. aasta saabumisega on Cosmos võitnud kõigest ühe mängu kaheksast, saades raskustega jagu Sillamäe Silmetist tulemusega 3 : 2. Ning kui väärikate mängude kohta Viimsi Smsraha ja Narva Unitedi vastu peaks fännidel olema vähem küsimusi, siis lüüasaamine sellelt samalt Silmetilt ja Tartu Ravensilt koos Tartu Maksimumiga mängitud viigiga enne play-off'ide algust, kutsub esile suurema rahutuse. Kahtlemata on treeneritel veel mõned nädalad selleks, et olukorda muuta, sest väljakukkumine esimeses vooruks oleks „kosmonautide“ jaoks täielikuks läbikukkumiseks.

Veel üks mitte vähem oluline meistrivõistluste eelvoorude lõpuosa intriig – kas Viimsi Smsraha suudab vormistada ideaalse hooaja, kaotamata ühtegi punkti? Viimsi jalgpalluritel on jäänud veel kaks kohtumist (mõlemad võõrsil) – tugeva Sillamäe Silmeti vastu ja Narva Unitedi vastu – ning nendes mängudes tuleb võtta kuus punkti kuuest. See ülesanne pole kergete killast, ehkki mõistagi ei tundu see ka võimatuna. Turniiritabeli vastaspoolusel seadis end kindlalt sisse Rummu Dünamo ja arvestades tema tulemusi kahes viimases voorus (0 : 13 Tartu Ravensiga ja 3 : 18 Viimsi Smsrahaga), tundub, et viimaselt kohalt Dünamo enam ei lahku. Muidugi võib teha hinnaalandust, arvestades Smsraha ja Ravensi tugevust, kuid 31 sisselastud palli kahes koduses mängus – see on tugev löök iga professionaalse klubi jaoks.