Los Angelese maakonna politsei sai teate avariist hommikul kell 7.12, kui üks auto oli mitu korda rullunud üle katuse. Rohkem masinaid avariis ei osalenud ning Woods oli ainus autos olnud inimene.

Woodsi juhitud Genesis GV80 sai avariis nii tõsiselt kahjustada, et kohale saabunud parameedikud ja tuletõrjujad pidid mehe autost välja lõikama. "Mr Woods sai märkimisväärseid ortopeedilisi vigastusi paremale alajäsemele, mida raviti erakorralise operatsiooniga Harbour-UCLA meditsiinikeskuse 1. astme traumaspetsialistide poolt," selgitas vastava meditsiinikeskuse ülem Anish Mahajan.

Šerif Villanueva sõnul sõitis Woods vastu tee eraldusriba, kaldus vastassuunavööndisse, rullus mitu korda üle katuse ning lendas teelt välja. "Hooletus sõitmise süüdistamine eeldab mitmeid elemente sellest, praegu on tegu puhtalt avariiga," vahendas BBC Villaneuva sõnu.

Samuti kinnitas Villanueva, et neil pole alust arvata, et ameeriklane oleks tarbinud alkoholi või narkootilisi aineid. "Ta ei olnud purjus. Selle variandi võime küll välistada," sõnas ta.

Uudisteagentuuri AFP teatel võib Woods tagantjärele saada madala astme süüdistuse, kui uurimise käigus peaks ilmnema, et Woods ületas kiirust või ei sõitnud tähelepanelikult.