„Kui eelmine aasta saime lumepuuduse tõttu Estoloppeti sarjas ainult Tallinna suusamaratoni korraldada, siis see aasta on ikka väga mõnus talv olnud. Selleks nädalaks lubab küll plusskraade ehk olulist rolli mängib raja kvaliteedis eelnevate päevade sulailm, kuid 23. Tallinna suusamaratoni toimub kindlasti,“ sõnas Tallinna suusamaratoni peakorraldaja Raivar Vaher, kes on maratonide juures olnud juba 1998. aastast, mil osales suusavõistlusel korraldajana karukostüümis maratonimaskotina.

Estoloppeti sarja 105. maratonil ehk poolümmargust juubelit tähistaval 23. Tallinna suusamaratonil saavad suusasõbrad nautida 38 km ja 19 km distantsi vabatehnikas, lisaks toimuvad lastesõidud. „Tallinna suusamaratoni eripäraks on see, et need, kes valivad läbimiseks pikema distantsi, saavad sõita 19 km ringi kaks korda. Väga oodatud on Tallinna suusamaratonile nö pühapäevasõitjad, kes saavad nautida ilusat loodust ja saavad sõidust mõnusa emotsiooni,“ julgustas Vaher kõiki maratonile tulema.

Peakorraldaja sõnul ollakse ettevalmistustega graafikus ning kõik sujub kenasti. „Korraldusmeeskond on väga suure ja tubli töö juba ära teinud, oleme maratonipäevaks igati valmis,“ sõnas Vaher, kes pani südamele, et maratonile haigustunnuste ilmnemisel mitte tulla ning samuti tulla võimalusel oma transpordiga.

Lisaks Tallinna suusamaratoni peakorraldamisele on Vaher ka juba kolmandat aastat järjest Estoloppeti sarja juht ning maratonide korraldamisega tegeleb oma igapäeva põhitöö kõrvalt.

„Maratonidega seotud tegevused on hea vaheldus. Eks nendeks ettevalmistused käivad tegelikult aastaringselt, suvel tuleb näiteks metsas radu ette valmistada. Tuleb tõdeda, et see aasta pakkus korraldusliku poole pealt väljakutset just Covid-19 seotud piirangud, kuid oleme kenasti hakkama saanud - pretensioone pole olnud ja oleme täitnud kõiki meile seatud nõudeid,“ tõi Vaher esile, lisades, et just suusatajatelt saadud positiivne tagasiside ja emotsioon annabki indu maratonide korraldamisega tegeleda.