40-aastane Gasol mängis viimati Euroopas 20 hooaega tagasi, kui esindas just Barcelonat. Pärast seda on Hispaania korvpallilegend mänginud NBA-s Memphis Grizzliese, Los Angeles Lakersi, Chicago Bullsi, San Antonio Spursi ja Milwaukee Bucksi eest.

Gasol pidas NBA-s kokku 1226 põhiturniiri mängu, kogudes keskmiselt 17 punkti, 9,2 lauapalli ja 1,6 kulpi. Tema visatud 20 894 punkti jääb eurooplaste arvestuses alla vaid Saksamaa legendile Dirk
Nowitzkile.

Viimati käis Gasol platsil 2019. aasta märtsi alguses, pärast seda on ta taastunud hüppeliigesevigastustest.

"Mul on hea meel teatada, et naasen koju ja liitun peagi Barcelona korvpalliklubiga. Loodan hooaja otsustavatel hetkedel klubile oma oskuste ja kogemustega abiks olla," teatas Gasol. "Olen õnnelik, et naasen klubisse, kust kõik alguse sai. Tänan Barcelonat ja selle tehnilist tiimi, kes selle liitumise võimalikuks tegid."

2001. aastal, kui Gasol viimati Barcelona eest mängis, oli tema meeskonnakaaslaseks ka praegune peatreener Šarunas Jasikevicius.

Hispaania koondisega on Gasol tulnud kolmekordseks Euroopa meistriks ja korra maailmameistriks. Olümpiamängudelt on tal ette näidata kaks hõbedat ning üks pronksmedal.

FC Barcelona on hetkel Euroliigas 18 võidu ja 7 kaotusega liidrikohal.