Leedu tegi otsustava perioodi alguses 17:6 vahespurdi ja pääses ette 75:66, kuid Taani suutis vahe tagasi mängida. Lõpusekunditel oli Adama Dorboel võimalik visata ka potentsiaalne võidukorv, kuid Mantas Kalnietis suutis tema läbimurdele kulbi panna, mis päästis koondise suurest häbist.

Leedulaste peatreener Darius Maskoliunas saatis mängujärgsel pressikonverentsil terava sõnumi ka ajakirjanikele. "Mida te leinate? Ma ei ütle, et siin on põhjus suureks tähistamiseks, aga teil ja teie kolleegidel olid juba ämbrid valmis. Hoidke väljendid "fiasko" ja "katastroof" endale," sõnas Maskoliunas portaali 15min.lt vahendusel.

Peatreeneri sõnul ongi praegu keerulised ajad ning seda mitte ainult korvpalli tõttu. "Oleme praegu kõik rahutud ja endast väljas, aga õli tulle vajamine ei aita kedagi. Teie ja nemad teevad kõik oma tööd... Ma ei ütle, et meid on vaja kiita, aga meid tuleks mõista."

1.-18. septembrini 2022. aastal toimuval EMil - mis peetakse Saksamaal, Tšehhis, Itaalias ja Gruusias - mängivad 24 riiki: Iisrael, Hispaania, Poola, Itaalia, Venemaa, Eesti, Belgia, Leedu, Tšehhi, Horvaatia, Holland, Türgi, Serbia, Gruusia, Soome, Ukraina, Sloveenia, Ungari, Prantsusmaa, Suurbritannia, Saksamaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Kreeka ja Bulgaaria.