„Püüan midagi tehes mõelda alati sellele, et see mulle meeldiks ja pakuks head tunnet. Kui vahel peab tegema vastumeelsemaid asju, siis proovin need mõelda meeldivaks,” räägib Kelly Sildaru. „Enda vastu peab aus olema. Tahan alati ise asjad enda jaoks selgeks mõelda ning tegutsedes südant kuulata. Ma ei taha, et mulle söödetaks valesid mõtteid pähe.”

Kelly on juba otsustanud, et pärast gümnaasiumi lõpetamist võtab aastaks-kaheks aja maha ning tegeleb ainult suusatamise, spordi ja võistlemisega. Üks põhjuseid on, et neiu ei ole veel otsustanud, mida ta täpselt õppida tahaks. Samal ajal tunneb ta, et koormuse jagamine õppimise ja treeningute-võistluste vahel on läinud keeruliseks.

„Ausalt öeldes kohe väga keeruliseks, kuigi Tallinna Saksa gümnaasiumi õpetajad on väga mõistvad,” lausub abiturient. „Aga õppimise maht on suurenenud ning tunnen, et kui pisemana polnud mingit probleemi võtta pärast trenni õpikud välja ning leida ükskõik kus aega mõne peatüki lugemiseks, siis nüüd vajab kõik rohkem aega ja keskendumist. Olen terve elu vaheldumisi suusatanud ja koolis käinud. Tunnen, et vajan sellest kõigest puhkust ning arvan, et kui olen aastakese puhanud, leian kindlasti endas rohkem energiat ja motivatsiooni leida see miski, mida edasi õppima tahan minna.”

Pekingi taliolümpiamängude ootel

Kindlasti ei jää aga neiu koju puhkama, sest aktiivse noorena pole tal kombeks kodus passida. Väga oluline päevakavas on loomulikult sport. Olenevalt nädalast teeb Kelly neli kuni viis treeningut, muudel päevadel käib meelsasti jooksmas, mäesuusatamas, lumelaua ja veelauaga sõitmas, lainesurfi tegemas või oma noore husky-kutsuga jalutamas. Talviti on harilikult esikohal jõusaal – treeningut alustab ta jalgrattal vändates, järgnevad puusatõsted, hüpped ja muu võimlemine. Samuti armastab ta käia Spot of Tallinnas uisutamas. Enne uisutamist saab end aga batuudil soojaks hüpata. Vahele mahuvad treeningulaagrid ja võistlused, mida on küll viimasel aastal vähe aset leidnud.
Kelly Sildaru

Vigursuusataja vajab mägesid. Kui Eestis on lund, siis külastab Kelly meelsasti Kuutsemäed, Munamäge või Kiviõli seiklusparki. Talv on olnud lumerohke ja tore, Eesti nõlvadel saab treenida, lumelauaga sõita ja pargisõidutrikke teha koos sõpradega. Suviti toimuvad aga treeningulaagrid välismaal, harilikult Prantsusmaa liustikel või Uus-Meremaa suusakeskustes. Suviti jookseb ta vahel kodu lähedal Sütiste metsas või Nõmmel. Üldjuhul ulatub jooksuring viie kuni kümne kilomeetrini.
Praegu peab Kelly küll veidi tagasihoidlikumalt sportima, sest vigastas taas põlve ristatisidemeid – seekord küll arsti sõnul kergemalt kui kolm aastat tagasi.

„Põlvevigastuse tõttu ma täielikult ei tea, milliseks kujunevad järgnevad kuud spordiga tegeledes, aga 2022. aasta Pekingi olümpiat silmas pidades ei tohiks praeguse seisuga midagi hullu olla. Ootan innuga taliolümpiamänge ja teen iga päev usinalt tööd! Vigastusest paranemine ja taastumine peaks võtma kolm kuni neli kuud, eks seda aega tuleb rahulikumalt võtta,” lausub ta.