Finaali videokokkuvõte ja Osaka võidukõne:

Brady oli suurtel slämmidel varem jõudnud varem US Openi poolfinaali (2020), kus ta pidi samuti tunnistama Osaka paremust. Australian Openilt oli Bradyl enne tänavust turniiri ette näidata kõige rohkem 2017. aasta neljas ring.

Brady on ainus, kes Austraaliasse jõudes kaheks nädalaks hotellituppa suletud naistest üksikmängus kolmandast ringist kaugemale jõudis. Teatavasti ei saanud jaanuari keskpaigast kaks nädalat õues treenida ka Anett Kontaveit, kes koos Kaia Kanepiga jõudis tänavu Australian Openil just kolmandasse ringi ehk 32 parema sekka.

Kihlveokontorites oli Osaka kindel favoriit. Näiteks ühes populaarses välismaises portaalis pakuti enne mängu jaapanlanna võidukoefitsiendiks 1.20, Bradyle 4.80.

Osaka pole oma suure slämmi turniiri finaalides veel kaotust tunnistama pidanud. Australian Openil võidutses ta ka 2019. aastal, US Openil on ta löömatuks jäänud 2018. ja 2020. aastal.

Homses meeste finaalis kohtuvad kell 10.30 17-kordne suure slämmi tiitlivõitja ja kaheksakordne Australian Openi tšempion Novak Djokovic ning maailma viies reket Daniil Medvedev.