Eesti juhtis poolajavileks 54:44 ja pääses kolmandal veerandil korraks juba 22-punktiga ette. Otsustavat veerandit alustati meie koondise 82:66 juhtimisel, kuid Itaalia suutis teha vägeva lõpuveerandi (võideti 28:12) ning päästa mängu lisaajale.

Lõpuveerandil rünnakul selgelt hätta jäänud Eesti sai lisaajal oma mängu uuesti käima ja võttis tõelises närvide mängus magusa võidu 105:101. Eesti koondise viimasest kuuest punktist viis tõi Henri Drell, kes surus esmalt lõpuminutil pealt (seisuks 101:98) ja tabas viimasel rünnakul kolmese.

Eesti koondise suur sangar oli täna Maik-Kalev Kotsar, kes tõi koguni 32 punkti. Kaspar Treier panustas 17 punkti ja kuus lauapalli, Janari Jõesaar viskas 13 silma. Sten Sokk andis lisaks kolmele punktile lausa 14 resultatiivset söötu. Sokk oli ka kaitses väga tõhus ning meelitas korduvalt itaallastelt välja rünnakuvea. Normaalaja lõpus vigadega välja kukkunud Kristian Kullamäe arvele kogunes 10 punkti ja neli korvisöötu.

Põhja-Makedoonia kaotas täna grupi teises mängus Venemaale 77:94. Juba avapoolajaks 18-punktilise edu saanud Venemaa resultatiivseim oli Joel Bolomboy 19 punktiga. Seega on enne kolme viimast kohtumist (pühapäeval Itaalia - Põhja-Makedoonia ja Eesti - Venemaa, esmaspäeval Eesti - Põhja-Makedoonia) Itaalial võite-kaotusi 4-1, Venemaal 3-2, Eestil 2-2 ja Põhja-Makeedonial 0-4.

Edasipääs lähedal, aga: millised on variandid?

Itaalia ja Venemaa on finaalturniirile pääsu kindlustanud. Võitluses kolmanda edasipääsu koha üle tähendas Eesti tänane võit, et Põhja-Makedoonia peab Eesti edestamise võimaluste säilitamiseks pühapäeval alistama Itaalia, lootma, et Eesti kaotab Venemaale, ning seejärel alistama esmaspäeval Eesti vähemalt üheksa punktiga.

Edasipääsu-stsenaariumid:

- Kui Eesti võidab pühapäeval Venemaad, on Eesti sõltumata muudest tulemustest kindlustanud koha finaalturniiril.

- Kui Eesti kaotab pühapäeval Venemaale ja Põhja-Makedoonia kaotab Itaaliale, on Eesti sõltumata esmaspäevasest mängust kindlustanud koha finaalturniiril.

- Kui Eesti kaotab pühapäeval Venemaale ja Põhja-Makedoonia võidab Itaaliat, selgub kolmas edasipääseja esmaspäeval Eesti ja Põhja-Makedoonia kohtumisega. Sel juhul vajab Eesti edasipääsu kindlustamiseks Põhja-Makedoonia vastu võitu või ei tohi kaotada rohkem kui 8 punktiga.

B-grupi järelejäänud mängud Permis:

Pühapäev, kell 14 Põhja-Makedoonia - Itaalia
Pühapäev, kell 17 Venemaa - Eesti

Esmaspäev, kell 16 Eesti - Põhja-Makedoonia

Eurobasket 2022 ülekandeid näed TV3 Sport kanalitest või veebis go3.tv.