Tänavused omavahelised kohtumised Viljandi ja Raasiku vahel olid lõppenud seni mulkide paremusega, kes said esimesel poolaastal kodus 25:18 ja võõrsil 24:21 võidu. Viljandi läks mängule täiskoosseisus ja üle pika aja täideti protokollis kõik 16 mängijalahtrit. Külalistel aga puudus terve rida põhitegijaid eesotsas mängujuht Martin Kalvetiga.

Algul tõrjus Rasmus Ots kodumeeskonna väravasuul kõik, mis tema poole teele saadeti, Raasiku/Mistral läks avavärava viskamiseks üle viie minuti aega ning Viljandi sai 3:0 algedu. Üheksandal minutil vähendas Rasmus Varik kiirrünnaku järel vahe minimaalseks, 4:3, kuid see kärises peagi uuesti.

Mitu korda järjest tabas hiljuti 2020. aasta Eesti parimaks noormängijaks nimetatud Mihkel Lõpp ja Volodimir Maslaki viskest tuli 20. minutil 10:5. Raasiku patustas rünnakul tehnilise praagiga ja kaitses unustati paaril juhul joonele vabaks vastaste kapten Kristjan Koovit, kelle viskest tuli vaheajaseisuks 14:8.

Ka teist pooltundi alustas paremini Viljandi, eksimatult realiseerisid kiirrünnakuid Mikk Varik ja Oliver Ruut. Raasiku peatreener Jüri Lepp püüdis muutust tuua, asendades väravavahi seitsmenda väljakumängijaga, ent mulkide 7:1 vahespurdi lõpetas puurivaht Ots palli tühja väravasse saates.

Kaotusseisus 9:21 tabasid hästi raasikulaste kogenud mehed Sten Toomla ja Taavi Tibar ning hästi sekkus ka 18-aastane Danel Žigadlo. Vahe hakkas siiski tõsisemalt vähenema alles viimasel kümnel minutil, kui Raasiku hoidis Viljandit kuus minutit väravata. Patrick Padjuse viskest tuli 54. minutil 26:20.

Lähemale kodumeeskond vastaseid siiski ei lubanud, Varik ja Sten Maasalu pommitasid vahe uuesti suuremaks ning Viljandi sai 32:23 võidu. Maasalu ja Varik viskasid kuus ning Mihkel Lõpp viis väravat, kaotajate poolel tabas Toomla seitse ning Žigadlo, Martin Nerut ja Kert Liinat kolm korda.

Põhiturniiri kolmandas ringis jääb veel pidada Põlva Serviti ja Tallinna vaheline kohtumine, mis lükati sel nädalal edasi seoses põlvalaste eurosarjamänguga. Serviti juhib täisedu, 28 punktiga ning 11 silma kaugusel järgneb kolmik Tallinn, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Viljandi. SK Tapa/N.R. Energy'l on seitse ja Raasiku/Mistral kaks punkti.

Parimad väravakütid: Vahur Oolup (Tapa) – 80, Rail Ageni (Tapa) – 78, Hendrik Koks (Viljandi) – 76, Dmõtro Jankovski (Kehra) – 66, Mathias Rebane (Serviti) – 65, Markus Viitkar (Tallinn) – 57, Martin Nerut – 56 ja Taavi Tibar (mõl Raasiku) – 55 väravat.

Järgmised mängud Eesti meistriliigas:

23.02. 19:00 Raasiku/Mistra – Viljandi HC

23.02. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – SK Tapa/N.R. Energy

24.02. 19:00 Põlva Serviti – Tallinn