Täpselt lasknud Eckhoff edestas ühe trahvi saanud prantslannat Anais Chevalier-Bouchet`d 12 sekundiga. Kolmanda koha pälvis üllatuslikult valgevenelanna Hanna Sola, kes kaotas täpse laskmise juures Eckhoffile 14,4 sekundiga.

Eestlannade parim oli Johanna Talihärm, kes pidi läbima kolm trahviringi, kuid lõpetas tänu kiirele sõidule (päeva 11. aeg!) 32. kohal (+1.52). Tuuli Tomingas oli kahe trahviga 45. (+2.17). Regina Oja sai neli trahvi ja oli alles 83. (+4.04).

Talihärm ütles intervjuus ERR-ile, et kehv laskmine jääb kripeldama. "Kahju, et tiirudes ei õnnestunud, aga olid ka keerulised tuuleolud. Püstitiirus ei saanud relva kuidagi kontrolli alla."

Oma suusasõiduga jäi Talihärm väga rahule. "Mul oli rajal päris hea tunne. Kuulsin tagasisidet, et liigun hästi, aga samas polnud sellist tunnet, et nüüd on elu sõit. Lihtsalt jaksasin pingutada," sõnas ta.

Tomingas tunnistas, et tänane võistlus oli paraku üks suur kannatamine. "Ei ole seda hoogu sees, mis võiks olla. Täielik kannatamine oli, ma ei teagi, mis ettevalmistusega eile või täna hommikul pange panin. Algusest lõpuni oli täielik kannatus. Suuskade poolest oli okei."

Nii Talihärm kui Tomingas pääsesid homsesse jälitussõitu.

Võistluse eel

Tänavu on Eesti koondislastest parimaid esitusi näidanud 26-aastane Tuuli Tomingas. Kontiolahti sprindis sai ta seitsmenda, Hochfilzenis 16. ja Oberhofis 20. koha. Talihärm on sellel hooajal parimal juhul sprindis saanud 38. ja Oja 58. koha.