Meistrivõistlused pidid algama juba mõned nädalad tagasi, aga vahepeal saabunud sulailmad rikkusid plaanid, kuid sellel nädalal oli selge, et saab tiitlivõistlustega peale hakata. Algselt pidi avaetapp toimuma Tartus, kuid seal oli veekogu topeltjääga ning võistluse korraldaja Riho Kollist otsustas etapi Võrtsjärvele viia, kuna seal olid olud kordades paremad.

Andre Park (Husqvarna, RedMoto Racing) näitas Võrtsjärvel MX Open klassis juba ajasõidus kiireimat ringiaega ning mõlemast sõidust tulid samuti esikohad. Samas kergelt need ei tulnud, kuna avasõidus sõitis tema taga paari sekundi kaugusel Ardo Kaurit (KTM, AYR Racing Team), kes jäi võitjast lõpuks maha 4 sekundiga. Kaurit oli ka teises sõidus suurim Parki ohustaja, kuid seekord oli vahe alla 2 ja poole sekundi. Esimeses sõidus oli kolmas Timmo Mõts (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ja teises avasõidu kümnes Hanno Velt (Beta, Vihur Motosport). Kahe sõidu kokkuvõttes järgnes aga Parkile ja Kauritile kummaski sõidus neljanda koha saanud Kenor Kotkas (Husqvarna, Motoextreme). Jääpiigiga koos rajal olnud EKV arvestuse Vabaklassi esikolmiku moodustasid Võrtsjärvel Janari Zirk (Husaberg), peoperemees Kollist (Husaberg, Sõmerpalu MK) ise ja Karl-August Lehis (Husaberg).

Kahjuks teises voorus tuli Quadide sõidus kukkumine, mille tulemusena sõit peatati. Kuna üks sportlane viidi haiglasse ja võistlustel teist kiirabi ei olnud, siis tuli võistlus pooleli jätta. See tähendas, et pooled klassid pidid ühe võistlussõiduga piirduma.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni peasekretär Rauno Kais sõnas Delfi Spordile, et kukkunud sportlane viidi lihtsalt haiglasse kontrolli ning ühtegi tõsisemat vigastust tal ei tuvastatud ja sportlasega on kõik korras.

MX A klassis võitis Park esimese sõidu mõnesekundilise eduga noore Alex Vetkini (Husqvarna, Almaca Motosport) ees, kes oli kvalifikatsiooni kiireim. Kolmandana kihutas üle lõpujoone Kairo Katkosilt (KTM, RedMoto Racing). Samas sõidus kihutanud MX125/MX2 kiireim oli MX2 tsiklil võistelnud Heido Havam (Honda, HRC, Eesti Racing Team), kellele järgnesid Karl Takk (Husqvarna, Almaca Motosport) ja Jaanus Saarmaa (Suzuki, MK Sinilind).

Lisaks võistlesid Eesti meistrivõistluste punktidele ka külgvankrid ja Quadid. Esimestel võitsid kindlalt 2019 Eesti meistrid Renee Reinu ja Teet Eier (KTM, Kohila Motospordi Klubi), kellest teisena lõpetanud Maarek ja Marrkus Kõre (KTM, AYR Racing Team) jäid 45 sekundit. Sama palju kaotasid teisele kohale Kristjan Lomp/ Silver Sugasep.

Quadidel võttis kaks sõiduvõitu mitmekordne Euroopa meister Kevin Saar (Yamaha, Pärnu MC), kelle järel lõpetasid mõlemas sõidus Kagu motoklubi sõitjad Martin Filatov (Honda) ja Argo Abel (Yamaha).

Teised tulemused (Eesti karikavõistluste arvestused):

65cc
1. Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing)
2. Enri Lustus (Husqvarna, Sõmerpalu MK)
3. Enriko Peilman (KTM, RedMoto Racing)

85cc
1. Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing)
2. Hugo-Brent Freimann (KTM, Vihur Motosport)
3. Jan-Marten Paju (Husqvarna, RedMoto Racing)

Naised
1. Kristin Karro (Honda, HRC, Eesti Racing Team)
2. Selyn Kazakova (Honda, Vihur Motosport)
3. Rita-Liisa Mooses (Husqvarna, Eesti Motospordi Akadeemia)

MX Hobi
1. Peeter Volokitin (Yamaha, Pärnu MC)
2. Hannes Hansman (KTM, KTL Racing Klubi)
3. Genry Arras (Yamaha)

MX Veteran 40+
1. Marko Heinmäe (Honda, Viljandi Motospordiklubi)
2. Hannes Hansman (KTM, KTL Racing Klubi)
3. Aldrin Arukase (Honda, Pärnu MC)

ATV
1. Taivo Tehvand (Can-AM)
2. Ahti Koort (Can-AM)
3. Keijo Kraav (Sõmeru Racing, Can-AM)

ATV750
1. Meelis Kuhi (Can-AM)
2. Maido Kiisler (Kawasaki)

Korraldaja karikas

MX Veteran 50+
1. Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC)
2. Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK)
3. Peeter Vaher (Husqvarna, Türi AMK)

MX Beginner/Kärnataja
1. Kevin Erkmann (KTM, Paikuse MK)
2. Hendrik Meremaa (Yamaha, MK D&T)
3. Siim Mokrik (Kawasaki, Linnamäe krossiklubi)

50cc
1. Theo Kolts (GasGas, Pärnu MC)
2. Erki Raudnagel (GasGas, AMB Racing Team)
3. Kenneth Simulask (Husqvarna, Vihur Motosport)

Jäärajasõidu Eesti meistrivõistlused jätkuvad järgmisel laupäeval Valgas ja päev hiljem Pärnus.