Täpselt poolteist tundi kestnud Kanepi ja Aleksandrova matšis nähti kokku 18 serviässa, millest 9 tegi venelanna. Mõlemad naised tegid kaks topeltviga. Aleksandrova esimese pallingu õnnestumise protsent oli pisut kõrgem (65 vs 54) ning ka esimeselt servilt võitis ta protsentuaalselt rohkem punkte, küll aga mitte numbriliselt (27/39 vs 29/43 ehk 69,2% ja 67,4%). 36-st venelanna teiselt servilt mängu jäänud punktidest võitis Kanepi 20 ehk 55,6%, Alexandrova vastav näitaja oli 11/21 (52,4%). Kanepi kasutas ära kõik kolm murdepalli ja tõrjus viiest vastase murdepallist kolm.

Kanepi läks avasetti väga kindla servimurdega 2:0 juhtima. Alexandrova esimesed murdepallid olid alles seitsmendas geimis - Kanepi pareeris need mõlemad ja vormistas setivõidu 6:3. Teises setis nähti seitsmendas ja kaheksandas geimis vastastikust murdmist, nagu ka 11. ja 12. geimis, mistõttu lõppes sett kiires lõppmängus. Kanepi asus närvesöövat tiebreak'i 4:0 ja 5:1 juhtima. Esimene matšpall oli tal kasutada vastase servil 6:5 eduseisus. Järgmisest minimurdest võitis ta kätte teisegi matšpalli ning enam tagasi ei vaadanud.

Kanepi mängib WTA turniiri finaalis karjääris üheksandat korda, viimati jõudis ta nii kaugele 2013. aastal, kui võitis Brüsseli turniiri.

Kontaveit kohtub homses poolfinaalis kreeklanna Maria Sakkariga (WTA 22.), Kanepi mängib finaalis belglanna Elise Mertensiga (WTA 20.), kellele andis loobumisvõidu maailma kolmas reket Naomi Osaka.

Kanepi ja Mertensi finaalmatš algab Margaret Court Arenal pärast Ashleigh Barty ja Garbine Muguruza kohtumist ning mitte enne kella 12.00 (Eesti aeg 03.00 vastu pühapäeva).

Kontaveiti ja Sakkari mäng on kavas 3. väljaku avakohtumisena kell 11.00 (Eesti aeg 02.00). Teises poolfinaalis kohtuvad Jennifer Brady (USA) ja Ann Li (USA). Kuna Grampians Trophy turniir on jäänud esmaspäeval algavale Australian Openile jalgu, siis seekord seal finaali ei peetagi.

Mängu tipphetked:

Kanepi intervjuu:

Mäng täispikkuses: