Melbourne'is on praegu käimas kuus erinevat tenniseturniiri ning värske koroonajuhtum vajutab neile pitseri. Praeguse seisuga peab eneseisolatsiooni jääma 500 kuni 600 inimest.

Positiivse koroonaproovi andis 26-aastane Grand Hyatti hotelli töötaja, kellel proov näitas koroonaviiruse uude tüvesse nakatumist.

Praeguseks on otsustatud, et kõik neljapäevaks planeeritud kohtumised jäävad ära.

Kõik tennisistid, kes peatuvad nimetatud hotellis, peavad olema nüüd karantiinis kuni negatiivse testi andmiseni. Samas teised hotellis viibivad inimesed peavad isolatsiooni jääma ilmset 14 päevaks.

Muuhulgas märkis Victoria osariigi peaminister Daniel Andrews, et Vicoria osariigis peavad inimesed nüüd taas siseruumides maske kandma. Samal ajal kinnitas ta, et Austraalia lahtistega tehakse algust ikkagi 8. veebruaril.

Seega lükatakse edasi ka Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi neljapäevased kohtumised. Kontaveit mängib Grampians Trophy turniiril, Kanepi lööb kaasa Gippsland Trophy jõuproovil.

Korraldajad andsid teada, et neljapäeval ühtegi mängu ei toimu, kuid loodetavasti suudetakse turniiridega jätkata reedel. Ajakava kohta antakse infot hiljem.

Kontaveit pidi neljapäeval kohtuma ameeriklanna Bethanie Mattek-Sandsiga (WTA 339.).

Karjääri parimatel päevadel 30. edetabelireal olnud Mattek-Sands on tuntud ennekõike hea paarismängijana. Üksikmängus ta WTA tasemel turniirivõiduni pole jõudnud, paarismängus aga suisa 27 korda, sealhulgas viiel korral suurtel slämmidel. 2017. aastal oli ta ka paarismängu WTA esinumber, hetkel 22. Kontaveit temaga varem kohtunud ei ole.

Kanepi veerandfinaalmäng tšehhitari Karolina Muchova (WTA 27.) vastu pidi kavas olema Melbourne Parki 3. väljaku neljanda matšina. Kanepi ja Muchova pole samuti teineteisega varem kohtunud. "Ta mängis vahetult enne mind samal väljakul. Ma isegi ei teadnud, et tema vastu lähen, kui ma võidan. Natuke vaatasin seda mängu. Kuna ma pole temaga varem mänginud, siis ei ole ma kursis," lausus Kanepi täna pärast venelanna Darja Kasatkina (WTA 71.) alistamist.