Kanepi (WTA 94.) alustas WTA 500 kategooria turniiri korraldajatelt vabapääsme saanud kohaliku mängija Astra Sharma (WTA 129.) vastu 1:6, 7:5, 6:2 võiduga. Olles avaseti kindlalt vähem kui poole tunniga kaotanud, jäi ta veel ühe servimurdega ka teises setis kaotusseisu, kuid tuli keerulisest olukorrast võidukana välja.

Eesti teine reket lendas Abu Dhabist Melbourne'i 14. jaanuaril, kuid Kanepi lennul ühtegi koroonapositiivset inimest ei viibinud. Kurvemini läks aga Anett Kontaveidil ja veel 71 mängijal, kes kuulutati erinevate lendude peale avastatud koroonajuhtumite lähikontaktseteks ning pidid kahenädalase karantiiniperioodi veetma vaid hotellitoas, samas kui leebema isolatsiooniga pääsenud mängijad võisid viis tundi päevas õues trenni teha. Kanepil on Austraalias kaasas ka treener ja füsioterapeut Indrek Tustit. Enne esimest turniiri etendas eestlanna sparringpartneri rolli taiwanlannast paarismängu maailma esinumber Su-wei Hsieh.

Järgmises ringis ehk 1/16-finaalis kohtub Kanepi maailma seitsmenda reketi Arina Sabalenkaga, kes aasta esimesel turniiril Abu Dhabis jäi löömatuks. 1. veebruari ajakavas Kanepi ja Sabalenka mängu kirjas pole, mistõttu võib eeldada, et see kohtumine toimub Austraalia aja järgi teisipäeval ehk Eesti aja järgi kas esmaspäeva hilisõhtul või teisipäeva (vara)hommikul.

Loe edasi, kuidas Kanepi oma mängu ning elamistingimusi Melbourne'is iseloomustas!