Neljakordne maailmameister on viimastel aastatel hädas olnud vigastuste ja haigustega ning püssi nurka viskamisele mõtles ta juba suvel. Lõplik otsus sündis pärast seda, kui Schmepp ei pääsenud MM-iks Saksamaa koondisesse.

Tänavu tegi ta kaasa vaid Oberhofi MK-etapil, kus sai sprindis 58. ja jälitussõidus 45. koha.

"Ma polnud enam võimeline olema see laskesuusataja, kes varem. Ei võistlustel ega ka treeningutel. Ma ei suutnud keha signaale rohkem eirata. Loomulikult oli tegu minu elu raskeima otsusega, aga see tundub õige valik," kirjutas Schempp oma Instagrami kontol.

Oma ainsa individuaalse tiitlivõistluste kuldmedali võitis Schempp 2017. aastal Hochfilzeni MM-il 15 km ühisstardis. 2010. ja 2017. aastal tuli ta maailmameistriks Saksamaa segateatevõistkonna ridades ja 2015. aastal Saksamaa teatemeeskonnas.

Olümpiamängudelt võitis sakslane kolm medalit. 2018. aastal tuli ta Pyeongchangis 15 km ühisstardis hõbedale, ta jäi prantslasele Martin Fourcade'le alla fotofinišiga. Samadelt mängudelt võitis Schempp ka teatemeeskonnaga pronksi. Neli aastat varem tuli ta teatemeeskonnaga hõbedale.