23-aastane kahekordne olümpiavõitja Shim tuli esimest korda süüdistustega välja 2018. jaanuaris, kui ta avaldas, et Cho oli teda aastaid väärkohelnud. Korealanna sõnul peksis treener teda juba sellest ajast saadik, kui ta oli vaid seitsmeaastane. Ühe rünnaku käigus oli Cho hokikepiga kiiruisutaja sõrmed ära murdnud.

Seejärel tuli veel mitu kiiruisutajat Cho-vastaste süüdistustega lagedale. Treener mõisteti toona kümneks kuuks vangi Shimi ning kolme teise kiiruisutaja ründamise eest, vahendas BBC.

2018. aasta detsembris esitas Shim uue süüdistuse. Sportlane väitis, et Cho kasutas teda ka seksuaalselt ära. Shimi sõnul hakkasid vägistamised pihta 2014. aastal, mil ta oli 17-aastane, ja lõppesid alles vahetult enne 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamänge.

Möödunud neljapäeval mõistis Suwoni piirkonnakohus Cho kümneks ja pooleks aastaks vangi. "Süüdistatav sooritas korduvalt seksuaalkuritegusid, kasutades ära ohvri suutmatust kaitsta end treeneri vastu," vahendas Yonhapi uudisteagentuur kohtu otsust.

Peale kümne ja poole aastase vanglakaristuse tuleb Chol läbida 200 tundi seksuaalkurjategijate jaoks mõeldud programmi. Samuti ei tohi ta seitse aastat pärast vanglakaristuse kandmist lapsi treenida.

BBC teatel ei võtnud Cho seksuaalkuritegusid omaks, kuid tunnistas verbaalse ja füüsilise vägivalla kasutamist Shimi peal. Treeneri sõnul tegi ta seda "distsiplineerimise" eesmärgil.

Lõuna-Koreas on juba ligi 250 000 allkirja kogunud avaldus, kus nõutakse treenerile pikemat vanglakaristust.

Shim tuli nii Sotši kui ka Pyeonchangi taliolümpial 3000 m teatesõidus olümpiavõitjaks. Sotši olümpial võitis ta 1500 m sõidus hõbeda ning 1000 m sõidus pronksi. Maailmameistrivõistlustel on ta eri distantside peale võitnud koguni 11 kuldmedalit, viis hõbedat ja neli pronksi.