Aasta esimesele suure slämmi turniirile ja selle eelturniiridele tööd tegema tulnud Bernardes viibis Melbourne'is ranges karantiinis, nagu ka 72 mängijat, kes kuulutati nende tšarterlennul positiivse koroonaproovi andnud isikute lähikontaktseteks. Range karantiin tähendab, et nad ei tohi 14 päeva jooksul alates riiki sisenemisest oma hotellitoast nina välja pista.

Tennis News Brazil avaldas ka pildid sellest, kuidas Bernardes ratastoolis hotellist välja viiakse ja kiirabiautosse pannakse.

1990. aastast pukikohtunikuna töötav Bernardes on muu hulgas teenindanud 2006. ja 2008. aasta US Openi meesüksikmängu finaali, 2011. aasta Wimbledoni meeste finaali ja 2016. aasta ATP aastalõputurniiri finaali.

2015. aastal Rio de Janeiros toimunud ATP turniiri poolfinaalis määras ta kahel korral karistuse Rafael Nadalile aja viivitamise eest. Hispaanlane teatas sama aasta French Openi pressikonverentsil et nõudis ATP-lt, et Bernardesi tema matšidele enam kunagi ei määrataks.

Karantiinitingimuste leevendamiseks on viimastel päevadel kõvasti lobitööd teinud maailma esireket Novak Djokovic, kes saatis kolmapäeva hommikul Australian Openi direktorile Graig Tileyle juba teise avaliku kirja, milles rõhutas, et tema esimene kiri polnud nõudmiste nimekiri, vaid sisaldas sõbramehelikke soovitusi ning mitmetelt mängijatelt kokku kogutud ideid.

Turniiriga seotud isikute seast on tänaseks päevaks leitud juba kümme koroonapositiivset.

1x
00:00