Rahvusvahelise jäähokiliidu (IIHF) juhtkond tegi vastava otsuse tänasel nõukogu koosolekul.

"IIHF-i nõukogu konsulteeris sõltumatute ekspertide ja erinevate sidusrühmadega, selgitamaks välja, kas poliitiliste rahutuste ja koroonaviiruse tõttu on Valgevenes võimalik turniiri korraldada. Kõike arvesse võttes otsustas IIHF-i nõukogu, et Valgevenes toimuval MM-finaalturniiril ei ole hetkel võimalik tagada võistkondade, pealtvaatajate ja kohtunike heaolu," seisab hokiliidu pressiteates.

Käesoleva aasta jäähoki MM pidi toimuma 21. maist 6. juunini Minskis ja Riias, kuid Läti valitsus otsustas juba sügisel, et nemad koos Valgevenega turniiri korraldama ei hakka, sest Valgevene autoritaarse presidendi Aleksandr Lukašenka režiim on rünnanud rahumeelseid meeleavaldajaid.

Eelmise nädala lõpul teatasid mitmed IIHFi sponsorid - sealhulgas ka MMi peasponsor Škoda -, et kui hokiliit ei võta Valgevenelt korraldusõigust, loobuvad nemad turniiri toetamisest.

Siiani olid Minskis peetavat MMi toetanud vaid IIHFi president Rene Fasel ning alaliidu liikmetest Valgevene ja Venemaa.

Hetkel olevat kõige tõenäolisem variant, et kogu MM peetakse Riias. Teine variant on, et Valgevene asemele kaasatakse Taani või Slovakkia.