Kyrgiosele ei meeldinud, et Djokovic esitas Australian Openi korraldajatele omalt poolt nõudmisi, et kõik mängijad saaksid enne suure slämmi turniiri võrdsed võimalused. Praeguse seisuga peavad 72 tennisisti – nende seas ka Anett Kontaveit – viibima täielikus karantiinis, sest nad saabusid võistluspaika lennukitega, millel olid ka koroonapositiivsed inimesed.

Djokovic tegi ettepaneku, et karantiinis viibivatele mängijatele toodaks hotellitubadesse spordi- ja treeninguvarustus, neile pakutaks korralikku täisväärtuslikku toitu, nad saaksid oma treeneritega kohtuda ja tenniseväljakutel treenida. Turniiri korraldajad on kõik need nõudmised juba tagasi lükanud.

Endine Austraalia Davis Cupi koondise mängija Sam Groth nimetas Djokovici sammu "isekaks poliitiliseks käiguks" ning Kyrgios nõustus selle kriitikaga.

"Djokovic on ohmakas," kirjutas Kyrgios Twitteris.

"Ma ei pahanda Berniega [Tomic], kuid tema proual pole ilmselt mingit perspektiivi, naeruväärsed kaadrid," lisas Kyrgios, viidates Bernard Tomici sõbratarile Vanessa Sierrale, kes viibib koos Tomiciga karantiinis ning on olukorda sotsiaalmeedias esitlenud. Muu hulgas on Tomici kallim kurtnud, et peab esimest korda elus ise oma juukseid pesema, sest teda ei lastud hotellitoast välja juuksurisalongi.

Eelmisel aastal, kui Djokovic korraldas kõmulise Adria Touri võistluse, kus koos esinumbriga haigestusid paljud mängijad koroonasse, oli Kyrgios öelnud Djokovici kohta, et tal puuduvad "liidriomadused ja tagasihoidlikkus".