Kui eile sai valitsev Eesti meister Pärnu Credit24 Balti liigas võõrsil nahutada SK Jēkabpils Lūšilt 0:3, siis täna tunnistati samade numbritega RTU/Robežsardze/Jurmala paremust. Eile said Avo Keele hoolealused geimides 18, 18 ja 19 punkti, täna 22, 19 ja 23. Eelmisel nädalal võeti vastu hävitav 0:3 kaotus ka Tallinna Selverilt, TalTechi õnnestus võita napilt 3:2. Viimane märkimisväärne kordaminek oli 20. detsembril saadud 3:0 võit Saaremaa üle. Pärnut ei ole õlavigastuse tõttu juba mõnda aega saanud aidata võistkonna liider Taavet Leppik.

Samuti Läti turnee ette võtnud TalTech esines RTU vastu veel tagasihoidlikumalt, saades geimides 11, 16 ja 13 silma. Täna hakati Jēkabpilsile märksa enam vastu, kuid mäng kaotati 22:25, 25:27, 12:25.

Tabeliseis

***

Poola võrkpalli meistriliigas sai taas võidurõõmu tunda Timo Tammemaa ja Robert Tähe koduklubi Rzeszowi Asseco Resovia, mis alistas 3:2 (25:20, 29:31, 26:24, 17:25, 17:15) Gdanski Trefli. Põhikoosseisu kuulunud ja MVP tiitli saanud Tammemaa kogus 11 punkti (efektiivsus +7; rünnak 54%; 4 blokki), vigastusest taastuv Täht veel platsil ei käinud.

Resovia tõusis 28 punktiga tabelis kuuendale kohale.
Standings provided by SofaScore LiveScore

***

Saksamaa meistriliigas aitas Martti Juhkami Friedrichshafenil saavutada Düreni üle 3:0 võit (23, 19, 23). Juhkami tõi 12 punkti (+8; 3 blokki). Karli Alliku tööandja Netzhoppers tunnistas kolmes geimis Lüneburgi üleolekut, geimides teeniti 22, 23, 22 punkti. Allik alustas mängu, kuid teises geimis enam põhikoosseisus ei olnud. Tema arvele kogunes 4 punkti (-3; rünnak 27%).
Standings provided by SofaScore LiveScore

***

Edasi on läinud ka võrkpalli EM-valiksari. Siiani oli ära mängitud vaid D-grupp, mille võitis suvel Keele juhtimisel Läti. Nüüd on selgunud veel kaks finaalturniirile pääsejat. C-grupi võitis Türgi ja B-grupi juba enne viimast vooru Bulgaaria.

Kui Bulgaaria pole Haderas Austria ja Iisraeli vastu kordagi vääratanud, siis Türgi kaotas viimases voorus Makedooniale 1:3. Esimese omavahelise kohtumise võitis Türgi sama tulemusega. Lõpuks oli mõlemal meeskonnal kolm võitu ja 9 punkti, esikoha tagas Türgile see, et nemad võitsid Bosnia ja Hertsegoviinat kahel korral kuivalt, Skopjes peetud turniiridel koduseinte tuge nautinud Makedoonia loovutas Bosniale ühe geimi. Kuna seitsme grupi peale pääseb edasi ka viis teise koha omanikku, siis tagasid EM-pileti ka makedoonlased.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Korraldajatena on koht olemas Eestil, Poolal, Tšehhil ja Soomel, eelmise EM-iga tagasid pileti Serbia, Sloveenia, Prantsusmaa, Venemaa, Itaalia, Ukraina, Saksamaa ja Belgia.