42-aastase Ferdinandi sõnul juhtus see hooajal 1996/97, kui tema toonane koduklubi West Ham United kohtus Highburyl Arsenaliga.

Kuna Ferdinandi ei antud algselt mängule üles, otsustas ta kohtumise eel baari külastada, kus pruukis alkohoolseid jooke.

Järsku anti 18-aastasele keskkaitsjale aga teada, et ta peab siiski mängule minema, sest klubiga liitunud mehhiklane Paolo Futre keeldus osalemast, kuna talle ei antud võistlussärki numbriga 10.

"Olin varumeestepingil ja mõtlesin, et palun ärge mind mängu saatke. Olin joonud kolm brändit koolaga, ma ei saa mängida Highburyl," meenutas Ferdinand detsembris salvestatud The Mo Gilligan podcastis.

15 minutit enne matši lõppu saadeti Ferdinand aga vahetusest platsile. Arsenal juhtis sel hetkel 2:0 ja nii kohtumine lõppeski. Endine Manchester Unitedi staar tunnistas, et sai väljakul ootamatult hästi hakkama.

"Ma olen alati öelnud inimestele, kes küsivad, kas ma kahetsen midagi oma karjääri ajast, et ma poleks pidanud alkoholi pruukima. Noorena jõin ma palju. West Hami aegadest on minu karjääri mälestused hägused. Inimesed räägivad mängudest ja tulemustest ning mina lihtsalt istun ja noogutan kaasa. Mul pole tegelikult aimugi, millest nad räägivad. Ma lihtsalt ei mäleta," tunnistas Ferdinand.

Hiljem siirdus Ferdinand West Hamist Leeds Unitedisse ja sealt edasi Manchester Unitedisse ning pidas Inglismaa koondise eest 81 kohtumist. Manchester Unitediga tuli ta kuuel korral Inglismaa meistriks ja võitis korra Meistrite liiga.