Detsembris Hyundai Motorsportiga kaheks aastaks käed löönud 19-aastane Solberg testis sel nädalal i20 R5 masinat Rootsi talvistel teedel.

Solberg ütles DirtFishile: "Auto tundus hea. Olen rahul. Pean veel i20 masinat tundma õppima, kuid meil on selleks hea võimalus järgmise nädala rallil. Aga esimesel testil tundus see hea, väga võimsa mootoriga."

Head Rootsi lumeolud valmistasid noorele rallisõitjale suurt rõõmu. "Teeolud olid testi ajal tõesti nii toredad. Teed olid ääristatud suurte lumevallidega, ühed parimad tingimused, millega ma kunagi sõitnud olen. Kui tingimused on nii head ja stabiilsed, aitab see uue autoga huvitava esmamulje luua," kommenteeris 2003. aasta autoralli maailmameistri Petter Solbergi poeg.

Solbergi ootab Arctic Lapland rallil tugev konkurents, sest stardis on ka tema Hyundai tiimikaaslane Ole Christian Veiby ning Škoda sõitjad Emil Lindholm ja Juha Salo.

Soomes stardivad ka kolm Eesti ekipaaži: Egon Kaur (Volkswagen Polo GTI R5), Georg Linnamäe (Volkswagen Polo GTI R5) ja Gregor Jeets (Škoda Fabia Rally2 evo).

Arctic Lapland ralli peetakse järgmisel reedel ja laupäeval.

Solbergi testisõit Rootsis: