Santoshi meeskond Hero MotoSports teatas eile Twitteris, et Dakari ralli 4. etapil kukkunud Santosh on esialgsete hinnangute kohaselt stabiilses seisus. "Ühinege meiega ja soovige talle kiiret paranemist!" seisis postituses.

Santosh kukkus kohaliku aja järgi kell 11.45, kui 4. etapist oli läbitud 135 kilomeetrit. Ta pandi haiglas kunstlikku koomasse tõsise peatrauma tõttu. Sellega üritatakse ära hoida edasiste kahjude tekkimist, kirjutab Hispaania ajaleht Marca, lisades, et täna tehakse talle täpsemate vigastuste hindamiseks veel uuringuid.

Tänases ülevaates ütles Santoshi tiim, et mehel ühtegi suurt füüsilist vigastust peale peatrauma ja paigast nihkunud parema õla ei tuvastatud ning miski ei tohiks takistada tema täielikku tervenemist. Arstid otsustasid ta veel kunstlikku koomasse jätta ning tema seisundit järgnevatel päevadel jälgida.

Santoshini jõudsid sündmuskohal esimesena hollandlasest mootorrattur Paul Spierings ja itaallane Maurizio Gerini, kes hakkasid indialast elustama.

"Kui helikopter 15 minuti pärast saabus, tundsin õnneks jälle pulssi. See oli suur kergendus," rääkis Spierings portaalile rallymaniacs.com. "Ma tegutsesin hästi, sest teadsin, mida teha, kuigi ma polnud päris elus veel kunagi kedagi elustama pidanud."

Eelmisel aastal hukkus indialase tiimikaaslase

Santosh on kolm Dakari rallit oma karjääri jooksul lõpuni sõitnud. Eelmisel aastal pidi ta katkestama portugallasest tiimikaaslase Paulo Goncalvesi surma tõttu. 2020. aastal jättis Dakari rallile elu ka hollandlane Edwin Straver.

Autode klassis tegi täna raske avarii Dakari ralli debütant Henk Lategan (Toyota). Juba katse 20. kilomeetril juhtunud õnnetuse tagajärjel murdis lõuna-aafriklane rangluu.

Henk Lategan pärast avariid.

Viie etapi järel juhib Dakari rallit autode seas prantslane Stephane Peterhansel (Mini) 6 minuti ja 11 sekundiga Katari rallimehe Nasser Al-Attiyahi (Toyota) ja 48.11-ga hispaanlase Carlos Sainzi (Mini) ees. Tänase etapi võitis lõuna-aafriklane Giniel de Villiers.

Mootorratturitest sai täna kaksikvõidu Monster Energy Honda meeskond. Vaid minutiga edestas argentiinlane Kevin Benavides Tšiili kolleegi Jose Ignacio Cornejao Florimot, minuti ja 20 sekundiga kaotas võitjale austraallane Toby Price (Red Bull KTM Factory Team). Üldarvestuses juhib Benavides kahe minuti ja 31 sekundiga prantslase Xavier De Soultraiti (HT Rally Raid Husqvarna Racing) ees. Kolmas on Florimo (+3.42), neljas Price (+3.43).