Viimasena on välja kuulutatud Albert Starikovi ja Sergei Bogatovi matš.

Albert Starikov sündis 1973. aastal Venemaa NFSV-s Permis. Kaheksakümnendatel kolis ta Eestisse ja hakkas poksima. Starikov võitis 2003. aastal EM-il poksis pronksmedali ning oli pikki aastaid Eesti alistamatu meister. Hetkel treenib ta oma klubis Sofron Eesti noori.

Sergei Bogatovi võitlejakarjäär algas 1990ndate alguses, temagi töötab nüüd treenerina.

Aasta esimesel päeval kuulutas Xplosion esimese matšina välja Ringo Tippi ja Ahti Pikkuri kohtumise. Enne jõule, kui ürituse toimumine üldse avalikuks sai, teatati peamatši osalejad, kelleks on Mirkko Moisar ja ukrainlane Artjom Liaševitš.

Ürituse pressiteenistuse vahendusel on Moisar andnud ka väikse intervjuu, milles ütleb, et ringi on oodata ka 31-aastast Kaupo Arrot, keda viimasel ajal on avalikkuses kuulda olnud rohkem poksikommentaatorina ning kelle enda profipoksi kontol on 5 võitu ja 1 kaotus. Ainus allajäämine tuli 2018. aasta 21. aprillil, kui ta pidi Saku suurhallis tunnistama Mirkko Moisari paremust. Kes Arrole vastu astub, pole veel avaldatud.

"Kui detsembris selgus, et Keilas ei ole võimalik pealtvaatajatega poksivõistlust läbi viia, otsustasime ürituse korraldada Tallinnas. Fightlandi kodulinn on Keila, pealinnas oleme aga tegutsenud Xplosion Fight Seriesi kaubamärgi alt. Fightland lükkub kevadesse," rääkis Xplosioni peakorraldaja Mirkko Moisar.

"Aeg on tõesti keeruline – ühel hetkel keelas ka Tallinna linn pealtvaatajatega ürituse. Olimegi käega löömas, kuid suur töö oli selleks hetkeks juba tehtud ja kahju hakkas. Ja igav on ju ka! Inimesed kipuvad igavusest rumalusi tegema ja just sport päästab paljusid. Ürituse läbiviimise suurim eesmärk on pakkuda väljundit kodudesse jäänud inimestele: sportlastele, korraldajate- ja sponsoritemeeskondadele ning ka pealtvaatajatele. Värsket meelelahutust toodetakse peale vähe või üldse mitte. Meie otsustasime oma vaba aja selle ürituse alla ikkagi panustada – isegi kui piletimüük on keelatud."

Võitlejad on samad, kes pidid Fightlandil osalema. Kui keeruline on koroonakriisi ajal sõdalasi kokku saada?

Fight card päris sama siiski ei ole – vigastuse tõttu jätab selle korra vahele näiteks Markko Moisar. Samas saame üle pika aja näha ringis Kaupo Arrot. Ning üllatusmatšil võistleb legend üheksakümnendatest, Albert Starikov! Tema nimi peaks poksihuvilistel silma eriti särama lööma. Koroona tõttu on treenimine raskendatud, selles mõttes on see kõik võitlejatele muidugi paras väljakutse. Samas pole ammu võistelda saadud ja eks kõik sportlased just seda tahavadki. Veenda polnud kedagi vaja, huvi oli ikkagi suur.

Üllatusmatši teevad Albert Starikov ja Sergei Bogatov. Mõlemad mehed on jõudnud oma neljakümnendate lõppu. Miks nad ringi astuvad?

Need on tõelised vanakooli mehed, risti ette ei löö. Loodan, et nendega õnnestub ka üks intervjuu teha, siis saavad nad ise vastust anda.

Veel kaks treenerit poksivad: Ringo Tipp ja Ahti Pikkur. Kes võidab?

Raske vastata, mõlemal on omad eelised: üks on tehnilisem, teine jõulisem. Küll aga näen kõrvalt, et Tipp võtab ettevalmistusi väga tõsiselt ja lihtsaks seda asja Pikkurile kindlasti ei tee.

Xplosion lõpeb sinu ja ukrainlase Artjom Ljaševitši taaskohtumisega ringis. Artjom oli väljakutse kohe valmis vastu võtma?

Võib–olla just sellest kordusmatšist kogu asi alguse saigi. Artjom ütles juba oktoobris, peale King of Kingsi, et tema asja nii ei jäta – tuleb uuesti teha! Ja ega minagi viigist midagi arva. Ülejäänud matšid kujunesid juba loomulikult ümber selle.