"Oleme kolm päeva Põlvas head tööd teinud. Aega on vähe, aga püüame nii tervikpilti parandada kui ka lisandunud mängijad mänguplaani sulandada. Robin Oberg jäi viimastest mängudest eemale, Martin Grištšuk on tagasi koondise juures – neil on rohkem õppimist kui teistel," selgitas koondise 55-aastane peatreener.

Vastaste koosseisus on mängijaid 11 riigi klubidest

Eesti meeskond koges ka ühe tagasilöögi, sest väravavaht Armis Priskus sai treeningul lihasevigastuse ja koondist ei aita. "Uurime hetkel võimalust tuua Marius Aleksejev koondise juurde, aga veel pole olukord selge, sest palju sõltub testimistest ja koroonareeglitest," selgitas Sivertsson, kelle käsutuses on puurivahtidest Rasmus Ots ja Jürgen Lepasson.

"Vaatame tagasi oma mängudele novembris Austria ja Saksamaa vastu, et sealt kaasa võtta kõik hea ning üritada paremaks saada muret valmistanud elementides. Väikseid detaile soovime parandada igas asjas – rünnakuaktiivsust tõsta, kaitses koostööd arendada, aga harjutame ka ülekaalus ja vähemuses mängimist," kirjeldas rootslane treeningprotsessi.

Bosnia ja Hertsegoviina koondis mängis 2015. aastal MM- ja aasta tagasi EM-finaalturniiril. Mullu kaotati alagrupis kõik kolm mängu Norrale, Prantsusmaale ja Portugalile, aga meeskonna tuumik on säilinud. Tegu on väga kogenud tiimiga, kus peatreener Bilal Šumani käe all näiteks 40-aastane Nikola Prce ja kolm aastat noorem Mirsad Terzic.

Meeskonna suurim staar on Bundesliga liidri SG Flensburg-Handewitti 30-aastane väravavaht Benjamin Buric. Meistrite liigas mängivad lisaks viimasele ka kaks Bresti HC Meškovi pallurit, Vladimir Vranješ ja Marko Panic ning astme võrra allpool ehk Euroopa liigas veel viis meest. Kokku on koondises mängijaid 11 riigi klubidest ja vaid kolm pallib koduliigas.

Bosnialaste kokkumäng ja tagaliini ohtlikkus on Sivertssonile teada

"Bosnia on säilitanud peaaegu kogu EM-il mänginud koosseisu ning tegemist on tugeva ja kogenud meeskonnaga. Paberil näivad nad tugevamad kui Austria, aga mängivad teistmoodi. Bosnialastele meeldib mängutempo alla viia ja enamus väravatest sünnib heade viskajate läbi üheksalt meetrilt," analüüsis Sivertsson.

"Meie soovime kiiremini mängida, mis tähendab, et peame kaitses hästi pallid kätte saama ning siis kiiremaid ja lihtsamaid väravaid üritama. Bosnia on kaua ja hästi kokkumänginud tiim ning sügisese Saksamaa-mänguga võrreldes palju tugevamas koosseisus," lisas Sivertsson.

EM-valiksarja 2. alagruppi alustasid bosnialased 21:25 (13:9) kaotusega võõrsil Saksamaale, kuid olid koroonaviiruse tõttu mängul vaid 11 palluriga ning sellest hoolimata juhtisid poolajaks nelja väravaga. 201-sentimeetrine vasaksisemine Prce viskas sakslaste võrku kaheksa väravat. Teise vooru kohtumine Austriaga lükati viirusepandeemia tõttu edasi.

Eestiga on Bosnia kohtunud kümme korda. Kahe viigi kõrval on Eestil kolm ja vastasel viis võitu. Viimati mängiti 2017. aasta oktoobris Tallinnas ja Eesti võttis Jürgen Rooba kaheksa värava abil 29:25 võidu. Põlvaski on varem kohtutud – peaaegu kümme aastat tagasi olid eestlased Mesikäpa hallis Mait Patraili kümne tabamuse toel 35:30 paremad.

Kolmapäevane kohtumine Mesikäpa hallis algab kell 19:30. Publikut valitseva olukorra tõttu saali ei lubata, aga mängust teeb otseülekande ETV2. Kohtumist vilistavad Läti kohtunikud Ivars Černavskis ja Edmunds Bogdanovs ning Euroopa Käsipalliliidu delegaadina toimib Kalev Ventsli.

Bosnia ja Hertsegoviina koondis EM-valikmängudeks Eestiga: Benjamin Buric (SG Flensburg-Handewitt), Vladimir Vranješ, Marko Panic (mõl Bresti HC Meškov), Igor Mandic (HC Limoges Hand 87), Dejan Malinovic (HC Balatonfüred), Nikola Prce (KH BESA Famgas), Marko Tarabochia (Skopje RK Metalurg), Mirko Herceg (Gyöngyösi KK), Marin Vegar, Josip Peric (mõl Bitola RK Eurofarm), Alen Ovčina (Tuzla RK Sloboda), Admir Ahmetasevic (CB Puente Genil), Dino Hamidovic (Trebnje RK Trimo), Gafar Hadziomerovic (Rishon LeZioni Maccabi), Ibrahim Haseljic (Velenje RK Gorenje), Mirsad Terzic (Plocki SPR Wisla). Peatreener Bilal Šuman, treenerid Aleksandar Radosavljevic ja Mario Blaževic.