Spekulatsioone Monte Carlo MM-ralli võimaliku ärajäämise kohta on levinud juba mõnda aega. Nende põhjus on mõistagi koroonapandeemia. Juba enne jõule teatas Monaco autospordiliit (Automobile Club de Monaco), et publikut Monte Carlo rallil raja äärde ei lubata. Ära jäeti neljapäeva hommikul toimuma pidanud testikatse ning kaks neljapäevaõhtust kiiruskatset toodi liikumispiirangut arvestades mõni tund varasemaks.

Juba detsembri keskpaigas selgus, et tänavune Rootsi ralli jääb pandeemia tõttu ära. Monte Carlo korraldajate kasuks räägib aga asjaolu, et nende töö ei sõltu nii palju piletitulust.

Hiljuti karmistati aga piiranguid Hautes-Alpesi departemangus, kuhu kuulub Gapi linn. Just Gapis ja selle ümbruses asub Monte Carlo ralli keskus ja toimub enamik kiiruskatseid. Alates 2. jaanuarist kehtib selles piirkonnas väljas liikumise keeld alates õhtul kella 18-st kuni hommikul kella 6-ni.

DirtFishi teatel selgub 7. jaanuaril, kuidas piirkondlik valitsus koroonapandeemia vastu edasi võitleb. Kui piiranguid karmistatakse veelgi, ei jää ACM-il muud üle, kui ralli ära jätta.

Automobile Club de Monaco DirtFishile ametlikku kommentaari ei andnud. Küll oli nõus veidi olukorda anonüümselt kommenteerima üks organisatsioonile lähedane allikas. "ACM jätkab töötamist WRC sarja hooaja avaetapi korraldamise nimel ja ignoreerib kõiki negatiivseid spekulatsioone. ACM on sarnases seisus mullu detsembris toimunud Monza ralli korraldajatega," vahendas DirtFish allika sõnu. "Korraldajad ootavad kohalike juhtide korraldusi."

"Kui Gapi võimud näitavad rallile rohelist tuld – isegi sellistes keerulistes tingimustes –, siis see toimub," jätkas allikas. "ACM on juba varem tõestanud, et suudab iga olukorraga kohaneda. Neljapäev ütleb meile juba rohkem."

Monte Carlo ralli on praeguse seisuga planeeritud 21.-24. jaanuarile. Praeguse ajakavaga saab tutvuda siit.