Kalev/Cramo sõitis Venemaale vaid üheksa mängijaga, nende seas ka noormängija Georg Kask. Koju pidid jääma kergelt jalga väänanud meeskonna uusim täiendus Brano Djokanovic, pikemat reievigastust raviv Chavaughn Lewis, terviseuuringuid vajav Kregor Hermet, seljavaluga kimpus olev Devin Thomas ja kannakõõlusele ravi saav Sten Sokk.

Teise veerandaja keskel oli Kalevi kaotusseis 26:39, aga tänu Marcus Keene'i individuaalsele meisterlikkusele pääses Eesti esiklubi poolajaks 45:44. Keene'il oli selleks hetkeks koos 22 punkti.

See jäi Kalev/Cramo jaoks kohtumise ainsaks sähvatuseks. Kolmandal veerandajal võttis Nižni Novgorod Keene'i kinni ja enne neljandat perioodi oli Kalevi kaotusseis 59:71. Seitse minutit enne lõppu oli Kalev juba enam kui 20 punktiga taga ja mäng oli sisuliselt tehtud.

Keene tõi Kalevile 31 punkti. Ameeriklane tabas väljakul 21 viskest 12, sealhulgas kolmeseid 10-st 5. Lisaks võttis Keene 4 lauapalli ja andis 7 resultatiivset söötu. Maurice Kempi arvele jäi 17 punkti 7 lauapalli, Rauno Nurger viskas 10 punkti. Janari Jõesaar viskas 6 punkti, võttis 10 lauapalli ja tegi 4 vaheltlõiget.

Võitjate kasuks viskas Ivan Strebkov samuti 31 punkti. Venemaa koondislane andis ka 10 korvisöötu. Luke Petrasek lisas 19 ja Anton Astapkovitš 16 punkti.

Mängu kokkuvõte:

Nižni Novgorod hoiab Ühisliigas kuue võidu ja ühe kaotusega teist kohta, ühe võidu kõrvale kuuenda kaotuse saanud Kalev/Cramo on 11. positsioonil. Tahapoole jäävad Minski Tsmoki ja Krasnojarski Jenissei, mõlemal on üks võit ja kaheksa kaotust.

Kalev/Cramo järgmine kohtumine on 4. jaanuaril Permi Parmaga, mäng peetakse Kalevi spordihallis.

Blogi: