Pühapäeval andis positiivse koroonaproovi poolakas Klemens Murańka. Tema tiimikaaslaste proovid osutusid negatiivseks, kuid lähikontaktsetena ei tohi nemadki täna starti tulla.

Portaal newsskijumping.wordpress.com vahendab turnee korraldajate poolt laiali saadetud pressiteadet, mille kohaselt käsitletakse Murańka koondisekaaslasi kohalike seaduste järgi lähikontaktsete 1. grupina, mis tähendab, et neil on olnud nakatunuga lähedane kontakt üle 15 minuti või nad on viibinud ühes ruumis või sõidukis koos üle 30 minutit.

"Kahetseme seda otsust, kuid teiste sportlaste kaitsmise nimel polnud meie terviseametil muud võimalust. Võimude otsusel ei saa me Poola meeskonda Oberstdorfis starti lubada," ütles turnee esimese etapi peasekretär Florian Stern.

Kõiki poolakate peal rakendatavaid karantiinimeetmeid pole veel otsustatud. Kui järgmised analüüsid on negatiivsed, on võimalik, et poolakad saavad turneega taasühineda.

Esimene etapp peetakse Oberstdorfis täna (kvalifikatsioon) ja homme (põhivõistlus), teine etapp 31. detsembril ja 1. jaanuaril Garmisch-Partenkirchenis, kolmas etapp 2. ja 3. jaanuaril Austrias Innsbruckis ning 5. ja 6. jaanuaril Austrias Bischofshofenis.

Koos poolakatega on tänase treeningvooru stardinimekiri, millele korraldajate otsust pole veel kohaldatud, 62-meheline, poolakaid on selles seitse. Nelja hüppemäe turneel teeb kaasa ka Artti Aigro.

Oberstdorfi etapi kvalifikatsioon peetakse täna Eesti aja järgi algusega kell 17.30, põhivõistlus homme samal ajal. Treeninghüppeid alustatakse juba kell 15.30.