Lewandowski lõi eelmisel hooajal kõigest 47 mänguga 55 väravat ja aitas Saksamaa hiiu Bayerni kolmikvõiduni ehk liiga, karika ja Meistrite liiga triumfini. Ühtlasi oli ta kõigis neis kolmes võistlussarjas parim väravakütt.

Aasta naismängija tiitli pälvis Manchester City ja Inglismaa koondise kaitsja Lucy Bronze.

"Kui sa võidad sellise tiitli ja jagad seda aunimetust Messi ja Ronaldoga, siis see on uskumatu ning tähendab mulle nii palju," ütles Lewandowski auhinda vastu võttes.

Aasta parimad mängijad selgusid koondiste kaptenite, peatreenerite, fännide online-hääletuse ja 200 meediaesindaja valiku tulemusena.

Parimaks treeneriks tunnistati teist aastat järjest Liverpooli klubi sakslasest loots Jürgen Klopp, kes edestas hääletusel Bayerni peatreenerit Hansi Flicki ja Leeds Unitedi Premier League'i tagasi toonud Marcelo Bielsat.

Parimaks meesväravavahiks tunnistati Bayerni ja Saksamaa koondise esikinnas Manuel Neuer, kuid FIFA sümboolse koosseisu postide vahele nimetati Liverpooli brasiillasest puurilukk Alisson Becker.

Delfi korraldas 12. detsembril hääletuse, keda meie lugejaid aasta parima meesmängijana näha tahaks. 1400-st häälest 60% kuulus Müncheni Bayerni poolakast ründajale Lewandowskile, 30% kogus Ronaldo, 10% Messi.

Kõik tähtsamad auhinnad:

Parim meesmängija: Robert Lewandowski

Parim naismängija: Lucy Bronze

Parim meeste treener: Jurgen Klopp

Parim naiste treener: Sarina Wiegman

Puskase auhind ilusaima värava eest: Son Heung-min

Parim meesväravavaht: Manuel Neuer

Parim naisväravavaht: Sarah Bouhaddi

1x
00:00

Otseblogi: