Delfi avaldab selle kirja täies mahus:

PÖÖRDUMINE

Seoses esmaspäevast, 14. detsembrist jõustuvate covid 19 levikust tingitud piirangutega, mis puudutavad sporditegevust, on Eesti Tennise Liidu, Eesti Padeli Liidu ning suuremate tennisekeskuste poolt Terviseametile ettepanek:

Meil on väga hea meel, et spordiklubid jäid avatuks, kuna näeme, kui oluline on inimestel nii füüsilise kui ka vaimse heaolu jaoks spordi tegemine. Seejuures palume Terviseametil piirangute kehtestamisel silmas pidada ka spordialade iseärasusi. Saame aru, et on keeruline kehtestada kõigile võrdseid ja õiglasi piiranguid, aga leiame siiski, et reketispordialadel, eelkõige tennis, rannatennis ja padel, võiks rakendatud 1+1 reegli asemel olla lubatud 2+2 (4 mängijat väljakul) reegel.

Põhjendame:

Nimelt on täna löögi all need inimesed, kes soovivad neljakesi sporti teha (tennises on paarismängu osakaal vähemalt 50% ning rannatennist ja padelit üldiselt mängitaksegi neljakesi). Tenniseväjaku pindala on 650m2, rannatennises 256m2 ja padeliväljaku 300m2 koos väljakuid ümbritseva alaga. See tähendab piltlikult, et igal mängijal on tennises ruumi minimaalselt 150m2, padelis 75m2. Lisaks välistab võrk vastastega kokkupuute. Kõikidel väljakutel on väga kõrged laed (10-15m) ja väljakutel on sundventilatsioon, mis tagab värske õhuvahetuse. See tähendab, et igasugune oht viiruse levikuks on minimaalne. Samuti näitavad erinevad uuringud, et reketialad on väga madala nakatumisriskiga spordialad ning tagavad inimestele aktiivse eluviisi.

Oleme valmis lisama oma poolt konkreetsed piirangud tennise- ja padelikeskustele:

1) Vältimaks, et need kaks, kes on ühel pool võrku ei puutu kokku teistega, keelustada paarilise vahetusega tennis.

2) riietusruumides kehtestada rangemad piirangud

3) treeningud/broneeringud lõpetada viis minutit varem, et tagada võimalikult väike kontakt klientide vahetusel.

Loomulikult on meie kõigi suur soov, et saaksime viirusest võimalikult kiiresti jagu. Kui lubaksime inimesed tennise- ja padeliväljakutele, saaksid nad endiselt olla kehaliselt aktiivsed ja tugevdada oma tervist ning sel moel ka viiruse vastu võidelda.

Jääme ootama Terviseameti ja Kultuuriministeeriumi tagasisidet.

Lugupidamisega

Allar Hint
Eesti Tennise Liit

Laur Kivistik
Eesti Padeli Liit
Rocca al Mare Tennise- ja padelikeskus

Marek Kaleta
Tondi ja Karulaugu tennisekeskus

Margus Eek
Tondiraba Tennisekeskus

Märten Tamla
Tallink Tennisekeskus

Fredi Vöörmann
Peetri ja Viimsi tennisekeskus

Rain Rõigas
Laagri tennisekeskus