Finaalis alistas Tamm (ATP 725.) turniiril teist asetust omanud venelase Artjom Dubrivnõi (ATP 443.) 4:6, 6:3, 6:3. Karjääri esimese turniiri võitis Tamm möödunud aastal samas kohas.

Tamm lõi finaalis viis serviässa ja tegi kaks topeltviga, vastasel kogunes mõlemaid kolm. Esimene serv õnnestus Tammel 67-protsendiliselt ning esimeselt servilt võitis ta 70% punktidest. Järgmise nädala edetabelis peaks Tamm tõusma 620. kohale ehk mööda Vladimir Ivanovist (ATP 705.) Eestlastest jääb ettepoole veel vaid Jürgen Zopp (ATP 558.), kes sel aastal ühtegi mängu võitnud ei ole.

"Terve turniiri jooksul töötas serv väga hästi. Mängisin tagajoonelt väga soliidselt ega teinud lolle vigu. Mängisin head protsenditennist, nii nagu pidin. Võitlesin iga punkti eest täiega kuni viimase kahe põrkeni ning see tõigi edu, eriti tähtsatel punktidel," rääkis Tamm Delfile. "Suutsin natuke vabamalt võtta kui eelmistel turniiridel. Ei stressanud nii palju."

Mis siis varasemalt nii suure pinge peale on pannud? "Ootan ise endast rohkem, kui välja on tulnud," vastas Tamm.

Kõige raskemaks võiduks pidas Tamm möödunud nädalast finaalmatši, kuid kergelt ei tulnud tal enda sõnul võit ka avaringis sakslase Mats Rosenkrantzi (ATP 570.) vastu - võidunumbrid olid siis 6:4, 6:4. Kolmele setile venisid Tamme mängud ka teises ringis ja veerandfinaalis. Poolfinaalis näitas eestlane raudset närvi, kui päästis argentiinlast Matio Franco Descottet (ATP 569.) 7:6 (4), 6:2 võites 11-st murdepallist 10.

"Finaal tuli ikkagi kõige raskemalt. Samas tegin just finaalis oma kõige parema mängu. Esimesene mäng oli ka raske. Vastane oli hea, aga tegin ka seal hea esituse," arvas ta.

Tamme mängudele pärast suviseid Eesti meistrivõistlusi vajutas tugeva pitseri vigastus: "Aasta oli raske, kuigi sain akadeemias trenni teha. Pärast Eesti meistrivõistlusi ei saanud kaks kuud (augustis ja septembris) tagakätt lüüa. Eestikatel andis käsi tunda, aga lasi ilusti mängida. Kuna ma sellega edasi ei tegelenud, läks seis hullemaks. Kui turniirid uuesti pihta hakkasid, oli käsi okei, aga turniiridele naastes ei mänginud ma ise hästi. Viimased paar kuud on halvasti läinud, aga et nüüd pärast mitut kehva esitust selline turniir tuli... Tore aasta lõpp!"

Järgmise aasta eesmärgiks on Tammel viia edetabelikoht nii kõrgele, et ta pääseks peale ATP Challenger sarja turniiridele. Mis see koht täpsemalt on, sõltub väga paljudest asjaoludest, eelkõige turniiri tugevusest. Challengeri kvalifikatsiooni võib teinekord pääseda ka 600. kohaga, põhiturniiriks peaks olema ränking 350 kandis.

Eesti teiseks reketiks tõusmine tema jaoks erilist tähendust ei oma. "See fakt otseselt mulle midagi ei tähenda. Kui mängin hästi, tulevad punktid iseenesest," on Tamm veendunud.

Monastirist lendab Tamm täna Eestisse. Ees ootab väike puhkus enne Mouratoglou akadeemiasse naasmist.
1x
00:00