Distsiplinaarkolleegium teatas täna õhtul, et Aivar Rehemaa ei ole toime pannud dopinguvastaste reeglite rikkumist ning talle määratud esialgne võistluskeeld tühistatakse alates 10. detsembrist.

Otsuse täistekst esitatakse hiljemalt 20. detsembriks.

SA Eesti Antidoping oli 3. novembril määranud Rehemaale ajutise võistluskeelu ning algatas tema suhtes distsiplinaarmenetluse.

"Tuginedes Eesti Suusaliidu (ESL) poolt esitatud tõenditele ja meedias avaldatud infole on Aivar Rehemaa koostöös Mati Alaveriga ja tema vahendusel hankinud Soome suusaliidust ametliku kutse nii endale kui veel seitsmele klubi AR Pro Team sportlasele osavõtuks Soomes Olosel perioodil 4.-25. novembrini 2020 toimuvasse treeninglaagrisse ja 25.-30. novembrini 2020 toimuvale Ruka maailma karikavõistluste etapile. SA Eesti Antidoping leidis, et Aivar Rehemaa koostöö näol Mati Alaveriga on tegu keelatud seotusega ning on toime pandud maailma dopinguvastase koodeksi reegli 2.10 rikkumine," teatas Eesti Antidoping 3. novembril.

Rehemaa palkas seejärel end kaitsma tippadvokaadi Jaanus Tehveri, kelle jaoks pole suusatajate aitamine võõras teema. Mullu märtsis hakkas ta kaitsma Seefeldi MM-il dopinguga vahele jäänud Andreas Veerpalu.

„Asjad on töös, pean ootama distsiplinaarkomisjoni otsust,” kommenteeris Rehemaa toona. „Sellest oleneb, kuidas edasi toimida. Võimalik on seegi, et distsiplinaarkomisjon ei võtagi asja arutada. Aga kui määratakse tegutsemiskeeld, on mul varuks oma vastukäigud.”