Sordo ja Lappi rikkusid reegleid reedese viimase katse teise kilomeetri alguses. Sama rajalõiku läbiti ka eelmistel katsetel, aga šikaani ülesehitust oli õhtuks muudetud ning segadusse sattunud Sordo ja Lappi sõitsid šikaani otseks.

Sordo jäi ralli liidriks, aga edu Lappi ees on üks sekund ja kolmandal kohal oleva Sebastien Ogier' (Toyota) ees kaks sekundit. MM-sarja üldliider Elfyn Evans (Toyota) jääb Sordost maha 7,1 ja Ott Tänak (Hyundai) 7,7 sekundiga.

"Auto number 6 juht pidurdas rattad enne šikaani peatamiseks lukku ning sattus segadusse, kuna šikaan erines sellest, milline ta eelmisel katsel oli. Ta ei näinud enda ees heinapalli ning sõitis otse edasi," on kohtunike otsuses kirjas Sordo kohta, vahendab WRC.com.

Lappi kohta kirjutasid kohtunikud: "Auto number 4 pidurdas enne šikaani peatumiseks rattad lukku. Tiimi esindajad märkisid, et sõitja otsustas teha seda, mis tundus turvalisem ehk minna otse edasi, seejuures heinapallile otsa sõites."

Kohtunikud ütlesid, et kumbki ei järginud rajaraamatus kirjas olevaid juhiseid 2,05 km juures oleva šikaani kohta ning rikkusid seega reegleid.

Laupäeval on kavas seitse katset, millest esimene algab Eesti aja järgi kell 8.52.

Seis laupäevaste katsete eel:

.