Nemeci sõnul tutvus ta Schmidtiga 2013. või 2014. aastal samutiga dopinguga pahuksis olnud Austria suusatreeneri Walter Mayeri vahendusel ning tõi Schmidti juurde mitmeid kliente, teiste seas näiteks jalgratturid Georg Preidleri ja Kristian Duraseki, kirjutab ERR Sport.

Väljaande teatel selgus, et Nemec vahendas Schmidtile mitmeid aineid nagu EPO-t, kasvuhormooni ja insuliini. Samuti vestles ta sakslasega avatult mitmetest spordis keelatud kraamiga seotud ideedest, sealjuures uutest ainetest ja oli abiks vereülekannete juures.

Kõne alla tuli ka ravim Molidustat, mida tarvitatakse kehvveresuse raviks ning organismis punavereliblede tootmise ergutamiseks, aga erinevalt EPO-st suukaudselt.

Kohtus loeti ette ka 2017. aasta juulist pärit vestlus Schmidti ja "Kindrali" hüüdnime saanud Eesti suusatreeneri Mati Alaveri vahel. Selle järgi uuris Alaver Schmidtilt tulevikuvahendite kohta ja sakslane rääkiski talle Molidustatist, olles enda sõnul saanud vastava info arstide ja varustajate "konverentsilt".

"Sportlased pole naiivsed. Nad teavad täpselt, mida kasutatakse," lisas Nemec kohtus. "Vastupidavusspordialad on kena etendus, aga kulisside taga toimub suur äri."