Red Bull andis täna hommikul teada, et eesootava etapi eel tehtud rutiinsed koroonatestid andsid ühe positiivse testi, mis kuulub Wheatleyle.

"Saame kinnitada, et Suurbritannias tehtud kohustuslike võistluseelsete testide käiugus osutus COVID-19 suhtes positiivseks spordidirektor Jonathan Whatley. Vastavalt ametlikule protokollile jääb ta 10 päevaks isolatsiooni ega osale Bahreini GP-l," vahendab Autosport Red Bulli pressiteadet.

"Jonathani kohustused jagatakse ära mitmete sel nädalavahetusel Bahreini GP-l viibivate tiimi liikmete vahel."

Teates lisatakse, et mehe lähikontaktsete jälgi ajades ei osutunud ühegi teise tiimi liikme isolatsiooni panek vajalikuks.

Viimastel nädalatel on F1 juhtide seas avastatud teisigi koroonajjuhtumeid. Näiteks on pidanud töölt ajutiselt kõrvale jääma Williamsi tiimipealiku kohusetäitja Simon Roberts ja rehvitootja Pirelli F1 osakonna pealik Mario Isola. Mõlemad jäid eemale Türgi GP-lt, kuid peaksid Bahreinis tagasi tööpostil olema.

Viimastel ametlikel andmetel on F1 ja rahvusvaheline autoliit FIA vormelikarusselliga seoses teinud 746 koroonatesti, mis on andnud kolm positiivset tulemust. Vastavad andmed kajastasid vahemikku 13.-20. november.