Vaatepilt on üsna õõvastav. Toots on hiiglasliku 160-kilose kivimüraka õlale vinnanud, kui äkitselt kaob tal pilt silme eest ja teadvus ütleb kõige ebasobivamal hetkel: adjöö! Minestanud rammumees variseb kokku, kivi oleks sealjuures peaaegu räntsatanud meesterahvaste jaoks strateegiliselt üliolulise kehaosa pihta.

Hirmus lugu!

Kui ta enda kohal kaasvõistlejate kohkunud nägusid nägi, on esimeseks küsimuseks: miks juhtus? Ja teiseks: kas tõstsin kivi ära? Tõstis. Paraku vigastas õnnetuse käigus tõsiselt vasaku põlve eesmist ristati sidet ega saanud tükk aega kõndidagi. Uskumatu, aga neli nädalat hiljem, eelmisel nädalavahetusel oli visa hingega Toots ometi Floridas World’s Strongest Man’i ehk rammumeeste MM-i stardis koos tõeliste legendidega.

Teeme nüüd tagasivaate, et läbi käia huvitava teekonna olulisemad sõlmpunktid. Kuidas Tartumaalt Nõost pärit noorukist, kes võistles poksis kaalukategoorias kuni 74 kilogrammi, sai kolme ja poole aastaga 138-kilone musklimägi. Kuidas ta seljatas raske haiguse ja salaja tõvevoodis harjutas ning kuidas aastaid kulturismis maailma tippu jõudmisest unistanud Toots avastas tänu Rauno Heinlale alles tunamullu enda jaoks rammumehespordi. Ja uurime, kui palju läheb jõudu vaja vangivalvuri ametis.