Eesti kaotas viimati 1:2 Põhja-Makedooniale, mis tähendab, et viimasest kohast kõrgemale meil enam alagrupis pole võimalik tõusta. Kuigi koha mõttes on meie jaoks mängust pinge kadunud, siis hea oleks võidukal toonil ikkagi alagrupp lõpetada.

Seega erinevaid vaidluskohti algkoosseisu osas on küll ja veel. Oma ennustuse tegid Delfi ja Eesti Päevalehe reporterid Kaspar Ruus, Madis Kalvet ja Gunnar Leheste.

Kaspar Ruus: "Kuigi Eestil on alagrupis viimane koht juba kindlustatud ning tänasel mängul meie jaoks otseselt enam kaalu pole, siis usun, et Voolaid paneb väljakule võimalikult tugeva koosseisu, et esimene võit ikkagi kätte saada.

Karl Jakob Hein on tõusmas Eesti koondise kindlaks esinumbrks ning iga mäng, mida 18-aastane väravavaht juurde saab, on kulla hinnaga. Gruusia pole kindlasti kerge vastane ning tundub loogiline panna heas hoos Hein Eesti väravat kaitsma.

Kuna Karol Mets on mängukeelu all, saab Joonas Tamme kõrval ilmselt võimaluse Märten Kuusk. Äärtele pakun Henri Järvelaide ja Michael Lilanderi, kes tooksid ehk värskust juurde.

Kaitsvate poolkaitsjate positsioonidele pakun Vladislav Kreidat ja Markus Soometsa. Põhja-Makedoonia vastu tegid kaasa Kreida ning Mihkel Ainsalu, kuid Ainsalu jäi viimati üsna kahvatuks. Seega pakun, et tema asemel saab võimaluse Soomets.

Nagu mainitud, siis usun, et Gruusia vastu pannakse välja võimalikult tugev koosseis. Seega usun, et vasakul äärel tegutseb Vlasi Sinjavski, keskel Konstantin Vassiljev ja paremal Sergei Zenjov. Vassiljevi kohta sõnas ka Voolaid eilsel pressikonverentsil, et soovib talle uue võimaluse anda.

Tipuründaja kohale kaalusin nii Rauno Sappineni kui Erik Sorgat, kuid valik langes siiski Sappineni peale. Hea oleks nukker valiksari ikkagi võiduga lõpetada ning Sappinen on ainsa mehena suutnud viimastes koondisemängudes stabiilselt väravaid lüüa. Sorga saab ilmselt võimaluse millalgi vahetusest."

Madis Kalvet: "Karl Jakob Hein on koondises tõusnud selgeks esiväravavahiks ning ei ole ühtegi põhjust, miks ta peaks pingil olema. Seega Hein alustab ülimalt suure tõenäosusega algkoosseisus. Peatreener Karel Voolaid tõdes, et ilmselt saavad Gruusia vastu võimaluse ka mõned nooremad mehed ning võrreldes pühapäevaga võiks üheks muudatuseks olla paremkaitses 32-aastase Taijo Teniste asendamine 23-aastase Michael Lilanderiga.

Kuna Karol Mets on mängukeelu all, siis täidab vasakpoolse keskkaitsja koha ilmselt Märten Kuusk. Kuusk võiks olla ka meheks, kes tõuseb lähiajal kaitseliini selgeks liidriks. Viimasel ajal on säärasest mehest just puudu olnud. Oktoobris toimunud Rahvuste liiga mängudes näitas Kuusk häid liidriomadusi.

Keskpoolkaitses võtab 21-aastase Vladislav Kreida kõrval ilmselt koha sisse 20-aastane Markus Soomets, kes tegi Itaalia vastu soliidse esituse. Ülemise poolkaitsja rolli täidab tähtsates kohtumistes tavaliselt Konstantin Vassiljev, kuid sel korral midagi enam mängus ei ole. Samas on teada, et Vassiljevi tervislik seisund ei ole viimasel ajal päris 100-protsenti olnud. Number kümne rolli võiks täita ka Erik Sorga, kes seda kohta mänginud ka koduklubis D. C. Unitedis, kuid liinide parema sidumise osas täidaks seda kohta ilmselt paremini Martin Miller.

Tipuründes võiks ju anda võimaluse ka mõnele teisele mehele ja pakkuda Rauno Sappinenile puhkust, kuid Voolaid soovib ilmselt ikka lõpuks ka võidu kirja saada ning nelja viimase koondisemänguga neli väravat löönud Sappinen on sellisel juhul tema jaoks hädavajalik mees."

Gunnar Leheste: "Voolaid ütles oma eilses sõnavõtus, et Niktita Baranovi vigastus pole nii hull asi, sest meil on ka Märten Kuusk, kes on ka Henrik Pürgiga Floras kokku mänginud. Karol Mets kannab teatavasti mängukeeldu. Taijo Teniste ja Artur Pikk on äärtel saanud juba piisavalt mütata, mistõttu tunduvad Michael Lilander ja Henri Järvelaid värskuse mõttes loogilisemad valikud. Kuigi ta viitas, et kellelegi kunstlikult tuleviku mõttes mänguaega andma ei hakata, siis julgen arvata, et neid mehi ta sellega silmas ei pidanud. Kindlasti on koosseisus Konstantin Vassiljev, kellele uue võimaluse andmist Voolaid lausa kinnitas. Tipus peaks saama oma tõestamisvõimaluse avaminutist peale Erik Sorga."