Makedoonlased on juba aastaid kasutanud võimalust tuua koondisele appi mõni tugev välismängija. Seekord kutsus Todorov koondisesse ameeriklase Jacob Wiley, kes teenib leiba Hispaania kõrgliigas Gran Canarias. Wiley sai Põhja-Makedoonia passi alles sel sügisel.

26-aastane ja 203 cm pikkune Wiley kuulus kahel eelmisel hooajal Euroliiga klubidesse. 2019. aastal oli ta Gran Canarias Siim-Sander Vene tiimikaaslane, mullu mängis kõrge lennuga Wiley Ateena Panathinaikoses. Wiley suudab tegutseda nii suure ääre kui ka tsentri positsioonil.

Tänavu on Wiley Hispaania liigas visanud keskmiselt 10,2 punkti ja võtnud 4,1 lauapalli, EuroCupil on tema keskmised näitajad 12,2 punkti ja 6 lauapalli.

Erinevalt Euroliigast teeb EuroCup EM-valikmängude ajaks pausi, seega saab Wiley suure tõenäosusega Põhja-Makedooniale appi tulla.

Lisaks Wiley'le peaks Põhja-Makedoonia mänguvankrit vedama 22-aastane mängujuht Nenad Dimitrjevic (Badalona Joventut, Hispaania kõrgliiga) ja 32-aastane skoorija Vojdan Stojanovski (Gravelines, Prantsusmaa kõrgliiga).

24 koondisesse kutsutust mängivad koguni 20 pallurit kodumaal. Kõiki nimesid näeb SIIT.

Eesti kohtub Põhja-Makedooniaga 30. novembril, kaks päeva varem võõrustatakse Saku suurhallis Venemaad.