Füüsiliselt väga võimsate kaitsemängijatega Saksamaa vastu olid võõrustajad algul raskustes. Viskele küll jõuti, aga need lendasid üle ja mööda või 38-aastase väravavahi Johannes Bitteri kätesse. Külalised said 2:0 juhtima ja mängukell näitas 7:18, kui Andris Celminš Eesti avavärava viskas.

Kohe tuli Ott Variku kiirrünnakust viik ja kaitses tegutseti pidevalt suurepäraselt. Variku ja Alfred Timmo koostöö tulemusel sündinud iluvärava järel oli Saksamaa ees 5:4, kuid hakkas siis vaikselt kaugemale libisema. Hirmsas viskehoos oli Dener Jaanimaa endine klubikaaslane MT Melsungenist, Julius Kühn.

Saksamaa suurim edu avapoolajal oli neljaväravaline, aga õigeaegne minutiline vaheaeg Thomas Sivertssonilt tõi Eesti kaitsemängu agressiivsuse tagasi ja vahe hakkas vähenema. Variku kaval vaheltlõige ja kaks järjestikust tabamust tegid seisuks 11:10. Poolaja lõpuni käis võrdne heitlus, kus Eesti poolt realiseeris täpselt karistusviskeid Kaspar Lees.

Rio de Janeiro olümpiapronksi vastu kaotas Eesti poolaja vaid 12:13, kuid riietusruumist tuli platsile hoopis agressiivsem Saksamaa. Eestlaste rünnakuliikumised pandi peaaegu täielikult kinni ja väravate viskamine muutus keeruliseks. Vastased seevastu tõstsid tempot ja rebisid vahet suuremaks.

Esimese kümne minutiga viskas Eesti vaid ühe värava ja kuigi Rasmus Ots tõrjus Tobias Reichmanni karistusviske, juhtis Saksamaa juba 20:13. Korraks sai Eesti mängu tagasi, kui järjest tabasid Kristo Voika, Henri Hiiend ja Armi Pärt, kuid 53. minutil kasvas vahe kahekohalise numbrini, 28:18.

Saksamaal oli pingilt võtta vägagi kvaliteetseid vahetusmehi ja tempo ei langenud kohtumise lõpuni. Külalised said 35:23 võidu ja juhivad täiseduga EM-valiksarja 2. alagruppi. Eesti kasuks viskasid Varik ja Karl Toom neli, Lees ja Pärt kolm, Celminš, Voika ja Timmo kaks ning Hiiend, Martin Johannson ja Mathias Rebane ühe värava. Kühn tabas sakslaste poolel üheksa korda.

"Vaatame tõele näkku – vastas oli võimas, jõuline ja kogenud käsipalli suurriigi koondis. Aga sellest hoolimata tegime tõeliselt hea avapoolaja, kuigi mängisime kuus minutit sellest vähemuses. Teisel pooltunnil jäime juba alla, sest ei suutnud nende kaitse vastu piisavalt häid viskevõimalusi toota," kommenteeris Sivertsson.

"Õppisime kindlasti palju. Nii seda, et meil on kõvasti arenguruumi, kui ka seda, et suudame tippmeeskonna vastu mängida küll. Täna oli eriti kahju Mait Patraili ja Dener Jaanimaa puudumisest, sest nende kogemused saksa käsipallis kulunuks marjaks ära. Aga kogu meeskond andis endast parima ja usun, et siit on hea edasi minna," arvas Eesti peatreener.

Valiksari jätkub märtsis, mil Eesti kohtub nii kodus kui ka võõrsil Bosnia ja Hertsegoviinaga.

EM-valikmäng: Eesti – Saksamaa 23:35 (12:13)

8. novembril 2020. Tallinn – Kalevi spordihall. 0 pealtvaatajat.

Kohtunikud: Povilas Petrušis ja Tomas Barysas (Leedu).

Eesti: Rasmus Ots, Armis Priskus, Marius Aleksejev; Kaspar Lees (3 väravat), Armi Pärt (3), Martin Johannson (1), Alfred Timmo (2), Kristo Voika (2), Karl Toom (4), Andris Celminš (2), Ott Varik (4), Markus Viitkar, Henri Hiiend (1), Tõnis Kase, Mathias Rebane (1), Vahur Oolup. Peatreener Thomas Sivertsson.

Saksamaa: Johannes Bitter, Till Klimpke; Tobias Reichmann (1), Timo Kastening, Julius Kühn (9), Kai Häfner (2), Finn Lemke (1), Uwe Gensheimer (4), Marcel Schiller (4), Sebastian Heymann (3), Hendrik Pekeler (4), Patrick Wiencek (4), Juri Knorr (2), Marian Michalczik, Paul Drux, Franz Semper (1). Peatreener Alfred Gislason.