"Peale eilset olin omadega ikka üsna läbi, aga kindlasti polnud mina ainus. Tänane etapp oli kõigest 109km pikk, aga 3100 tõusumeetrit. kaks kolmanda kategooria tõusu, kaks esimese kategooria tõusu, pluss kategoriseerimata tõus nimega Angliru, mida peetakse üheks raskeimaks tõusuks profiratturite seas.

Mina pidin lihtsalt lootma, et täna oleks tunne parem ja lõpetaksin ajalimiidis. Esimesed kaks väiksemat tõusu sain grupiga üle, kuigi tempo oli päris korralik. Esimese suurema tõusu peal punnitasime alguses ja siis sõitsime natuke rahulikumalt edasi. Tekkis selline ca 30 meheline grupp, kus palju sprinterid sees ja muud mehed, kes mägedes end mõnusalt ei tunne. Ühesõnaga oli palju turvalisem olla suure grupiga kui seda oli eile.

Päeva lõpetas kurikuulus Angliru tõus. Saime pidevalt infot, palju võime kaotada või mis tempot täpselt hoida. Mina kasutasin rattal ülekandeid (käike) 36x32, kuigi 34 oleks veel parem. Ees väikseim hammasratas 36 hambaga ja taga kõige kergem 32 hammast. Fenomenaalne tõus, pole midagi öelda! Tõusunurgaga kohati 23%!

Õnneks läks tõus koos sõbraga (Martin Laasiga) üsna kiirelt ja lõpetasime koos. Seal polnud väga vahet, kas sõidame kiiremini ja raiskame energiat."

Täna on Vueltal puhkepäev.