Kolmedel olümpiamängudel võistelnud omaaegne juunioride maailmameister Rehemaa leidis end sel suvel ootamatult olukorras, kus tema abi vajasid need, kes soovivad suusamaailmas midagi korda saata. MM-võistluste ja olümpia karastusega Marko Kilp tegi kevadel otsa lahti, edasi lisandusid Johanna Udras, Martin Himma, Kaarel Kasper Kõrge, kui mainida mõned.

"Kui Ramsau laagris käisime oktoobris viiekesi, siis lumelaagrisse läheb seitse sportlast. Küsijaid oli veel, aga ma ei taha punti nii suureks ka ajada - ma ei halda seda üks hetk üksinda enam ära," lausus Rehemaa ERR-ile.

38-aastase Rehemaa sõnul ajendas teda tegutsema mure sportlaste pärast, kes on viimastel aastatel elanud ebamäärases olukorras. Ettevalmistusperioodil maist kuni novembrini pole keegi suusaliidu rahalisele toele loota saanud. Mullu korra MK-sarjas 30 parema sekka mahtunud Marko Kilp tegeles eelmisel hooajal treeningute ja võistluste kõrvalt ise ka organisatoorsete küsimustega.

"Suve alguses mind Eesti suusaliidul tarvis polnud, aga nägin, et sportlastel on mind vaja. Sellest ajendatult lõin oma suusaklubi. Kui Marko pöördus kevadel minu poole, siis teadsin, mis tingimustes ja kuidas ta pidi eelmisel aastal valmistuma," ütles Rehemaa.