"Poolfinaalis tegi Kaia väga hea mängu. Täna oli esimene sett hea, sealt edasi olid mõned närvilisemad punktid. Ütleksin, et ta mängis hästi. Seal, kus vaja, mängis targalt, ei teinud rumalaid vigu ja hoidis palli mängus. Võttis oma ära," kommenteeris treener ja füsioterapeut Indrek Tustit tänast finaali, milles Kanepi alistas 6:3, 6:3 endise maailma teise reketi Vera Zvonarjova, kellega Kanepi on muu hulgas kohtunud 2010. aasta US Openi veerandfinaalis.

Millises õhkkonnas Kanepi oma karjääri 17. ITF-i tiitli võitis? "Pealtvaatajatele pole siin palju ruumi. Üks otsatribüün on, see on alates poolfinaalidest enam-vähem täis olnud. Praegu annab ta kusagil juba intervjuusid. Ehk see on ikkagi kohalikus meedias kajastatud üritus," rääkis Tustit.

Kanepi siirdub nüüd kodumaale ning otsustab mõne aja pärast, kas tõmbab hooajale joone alla või läheb veel kindluse mõttes kuhugi mängima. Novembri keskel toimuvatest turniiridest on ta end üles andnud 25 000-dollarilise auhinnafondiga ITF-i mõõduvõtule Kanaaridel ning samal ajal 15 000 dollariga turniirile Viimsis Karulaugu keskuses, kuid kummalgi osalemine pole veel kindel.

"Nendele turniiridele üles andmise tähtaeg kukkus siis, kui siin käis alles teine ring," lisas Tustit.

Oma praeguse edetabelikohaga 105 võib Kanepi Australian Openi põhitabelisse pääseda, aga ei pruugi. Seisu võivad veel muuta eelkõige USA-s toimuvad väiksemad turniirid. "Kaia on seal kusagil piiri peal. USA-s on palju mängijaid, kes samuti üritavad Austraalia lahtiste pääsu saada," sõnas Tustit.

Australian Openi põhiturniir algab 18. jaanuaril.