Mart Poomi eksklubi preagune omanik, Inglise ärimees Mel Morris ja šeik Khaled võivad tehingu lõpule viia juba järgmisel nädalal, kirjutas Daily Mail eile.

Šeik Khaled bin Zayed Al Nehayan (62) on Abu Dhabi kuningliku perekonna liige, kes on varem edutult proovinud osta Liverpooli ja Newcastle Unitedit.

Morris on raskustesse sattunud Derby Countyle investeeringuid otsinud juba pikemat aega. Eeldatavasti astub ta ise klubi juhatuse esimehe kohalt tagasi.

Derby County pole Premier League'is mänginud alates 2007/2008 hooajast, mil nad sealt välja langesid. Mullu suvel toodi peatreeneriks Frank Lampardi asemele Phillip Cocu ning mängivaks treeneriks Wayne Rooney.

Kuid nüüd on ohus ka Cocu treeneritool, sest alanud hooajal on suudetud kaheksast mängust võita vaid üks. Täna ootab meeskonda ees reis Bournemouthi. Kuulduste kohaselt kaaluvat Morris Rooney ülendamist peatreeneriks.

Šeik Khaledi varade väärtuseks on Inglismaa meedia teatel hinnatud 150 miljardit naelsterlingit. 2018. aastal püüdis ta 2 miljardi naelaga osta Liverpooli ning eelmisel aastal 350 miljoniga Newcastle Unitedit.

Mart Poom kaitses Derby County väravat aastatel 1997-2003 146 mängus. 1999/2000 hooajal nimetati Poom selle klubi parimaks mängijaks.